default-image

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας του Σμαραγδή

Κρήτη
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας του Σμαραγδή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» του Κρητικού σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, ξεκίνησαν από την Κρήτη με ιδιαίτερη επιτυχία και ο πρώτος κύκλος γυρισμάτων ολοκληρώθηκε προχθές στην Αθήνα και στα Λεγραινά του Σουνίου.

Η ταινία αναμένεται να ξεκινήσει τη δεύτερη φάση των γυρισμάτων τον Νοέμβριο αναμένοντας να εξασφαλιστεί το υπόλοιπο του προϋπολογισμού από το ΕΚΚ, την ΕΡΤ και ιδιώτες χρηματοδότες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΗ

Η ανταπόκριση της Κρήτης και των Κρητικών ήταν τόσο μεγάλη (σε όλες τις σκηνές που γυρίστηκαν υπήρχαν πάντα άνθρωποι δακρυσμένοι που χειροκροτούσαν) που ο συμπατριώτης μας σκηνοθέτης αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει του Κρητικούς που τον βοήθησαν και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του γράφοντας την παρακάτω ανοικτή επιστολή:

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΟΝΤΙΣΙΟΝ ΤΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΗ

«Πάντα η Κρήτη ήταν και είναι για μένα μια μεγάλη ανοικτή αγκαλιά. ΠΑΝΤΑ… σε όλα μου τα βήματα ήταν δίπλα μου ακόμα και στα ζερβόδεξα πατήματά μου… Την ευγνωμονώ… Τούτη τη φορά είμαι ευγνώμων όχι μόνο για την ανοικτή αγκαλιά για την ταινία μας, αλλά και για την Αγάπη, την καλή ενέργεια και την έμπρακτη βοήθεια των Κρητικών που ουσιαστικά βοήθησαν να πάρει φόρα τούτο το έργο - χρέος για τον μεγάλο συντοπίτη μας Νίκο Καζαντζάκη.

Και επειδή η αγνωμοσύνη είναι η μεγαλύτερη αμαρτία, θα ήθελα να καταθέσω ως μικρό αντίδωρο αγάπης την ευγνωμοσύνη μου και τα θερμά ευχαριστώ στους πάρα πολλούς που με διάφορους τρόπους μας βοήθησαν να σταθούμε όρθιοι σε τούτο το δύσβατο εγχείρημα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΠΟΙΟΝ «ΜΕΓΑΛΟ» ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΑΙΝΙΑ Ο ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ;

Καταθέτω τα ονόματά τους, ώστε αν η ταινία βρει μια θέση στις ψυχές των μελλοντικών θεατών, οι ευεργετούντες να καταγραφούν στις συνειδήσεις για την δοτικότητά τους, καθώς τους αξίζει.

Εν κατακλείδι, αληθινά εύχομαι αυτή την μεγάλη δοτικότητα, την ευγένεια αισθημάτων και την ευλογία των συμπολιτών μας που ευτύχησα να την ζήσω στα  Γυρίσματα της Κρήτης να τα ζήσουν ως μαγεία οι μέλλοντες του κινηματογράφου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News