default-image

Κρητικός "πίσω" από το χτύπημα στο σπίτι της Γ.Τσατάνη;

Κρήτη
Κρητικός "πίσω" από το χτύπημα στο σπίτι της Γ.Τσατάνη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Το πρόσωπο που βρίσκεται «πίσω» από την τρομοκρατική επίθεση με στόχο το σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη- συζύγου του Κρητικού νομικού Αντώνη Γρηγοράκη- ψάχνουν οι αστυνομικοί. Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και στην Κρήτη για το χτύπημα που παρολίγο να στοιχίσει τη ζωή της εισαγγελέως και την ευθύνη του οποίου ανέλαβαν οι "Πυρήνες της Φωτιάς".

Στην Κρήτη επικεντρώνει τις έρευνες της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr , προκειμένου να αντλήσει στοιχεία για τον περιβόητο "μάγειρα" της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", τον άνθρωπο που φέρεται ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, και στην παρασκευή "οικιακών" εκρηκτικών υλών.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ Α.ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ

Οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής "συναντούν" πρώτη φορά τον μάγειρα κατά την διάρκεια εξαρθρώσεις, της ομάδας τον "Πυρήνων", που συνεργάζονταν με το Χριστόδουλο Ξηρό, στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος" που αφορούσε στην ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την μαζική απόδραση μελών της "Συνωμοσίας" αλλά και ποινικών που φέρεται να είχαν συνεργασία με τους "πολιτικούς" κρατούμενους.

Ο άνθρωπος λοιπόν που κρύβεται πίσω από το προσωνύμιο ο μάγειρας και το οποίο έγκειτο στην ικανότητα του να παρασκευάζει το "οικιακό" εκρηκτικό που θα χρησιμοποιούσε η ομάδα για τη ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών, φέρεται ως το πρόσωπο που κατασκεύασε και τον ωρολογιακό μηχανισμό που εξερράγη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έξω από την πολυκατοικία της Εισαγγελέως Εφετών Γ. Τσατάνη στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια.

"Πρόκειται για άτομο που δεν έχει σχέση με τις ένοπλες οργανώσεις. Κινείται στον ποινικό χώρο και κατά πάσα πιθανότητα ήλθε στην Αθήνα με εντολή μέσα από τις φυλακές, προκειμένου να βοηθήσει στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος" και τελικά...ξέμεινε στην Αθήνα", λέει με νόημα στο "Newsit.gr", αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Mε καταγωγή από την Κρήτη;

Η καταγωγή του συγκεκριμένου ανθρώπου και ίσως τόπος διαμονής εκτιμάται πως είναι η Κρήτη και ήλθε στην Αθήνα όπως προαναφέραμε με εντολή μέσα από τις φυλακές, προκειμένου να βοηθήσει στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος". Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είχε μεταβεί στην Μεγαλόνησο προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για το συγκεκριμένο πρόσωπο, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά πάντως στην υπόθεση της Εισαγγελέως και την τοποθέτηση βόμβας στην οδό Ιπποκράτους έρχονται στο φως στοιχεία που προβληματίζουν ακόμη περισσότερο τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr στην πολυκατοικία της Ιπποκράτους στον αριθμό 112 η εισαγγελέας διαθέτει μεν έναν χώρο τον οποίο χρησιμοποιεί, ωστόσο λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας από τη στιγμή που της είχε αφαιρεθεί η φρουρά η φαίνεται ότι διέθετε και δεύτερο χώρο ασφαλείας όπου πραγματικά διέμενε. Έτσι δημιουργείται το ερώτημα πως έμαθαν οι δράστες για τον χώρο αυτό. Μάλιστα οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής φαίνεται πως ήδη έχουν την απάντηση στο ερώτημα και κινούν τις έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News