default-image

Κρήτη: Σύγχυση για τα προσφυγόπουλα που μπαίνουν σε σχολεία

Κρήτη
Κρήτη: Σύγχυση για τα προσφυγόπουλα που μπαίνουν σε σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύγχυση προκάλεσε η είδηση που μεταδόθηκε με τα τμήματα στην Κρήτη που θα υποδεχτούν παιδιά προσφύγων καθώς πολλοί πίστεψαν ότι πρόκειται το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα που έφτασαν πρόσφατα στη χώρα, στην εκπαίδευση.

Όπως διευκρινίζει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης κ.Τερζάκης μιλώντας στο neakriti.gr «είχαμε ζητήσει 65 τμήματα ,αλλά τελικά εγκρίθηκαν 27. Δεν πρόκειται για προσφυγόπουλα που ήρθαν τώρα στη χώρα, αλλά αυτά που έχουν ήδη εγκατασταθεί εδώ και δεν μιλάνε ελληνικά. Είναι παιδιά μεταναστών που κατοικούν ήδη στο νησί. Οι διευθυντές των σχολείων κάνουν τις προτάσεις ανάλογα με τα παιδιά των μεταναστών και τους μαθητές που χρειάζονται βοήθεια».

Μάλιστα ο κ.Τερζάκης ήδη δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα και υπήρξαν απορίες για το θέμα, με αποτέλεσμα να δίνει συνεχώς διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ τα τμήματα θα λειτουργήσουν σε 27 σχολεία του Ηρακλείου, 26 των Χανίων, 7 του Ρεθύμνου και 2 του Λασιθίου. Τα τμήματα αυτά δεν θα έχουν καμία σχέση με τα προγράμματα για τα προσφυγόπουλα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο.

Ακόμη όμως και για αυτά τα προγράμματα ο κ.Τερζάκης προέβλεψε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News