Κρήτη

Χειροπέδες για σχεδόν 1,5 κιλό παράνομου καπνού

Περισσότερα από 1.300 γραμμάρια καπνού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε περιοχή του Δήμου Χανίων, με δράστη έναν 52χρονο αλλοδαπό.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης παράνομου καπνού, πραγματοποιήθηκε έλεγχος  από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου.

Δράστης είναι ένας 52χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, που είχε στην κατοχή του μια συσκευασία η οποία περιείχε 1.370 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου.

Αναλυτικά το Δελτίο της Αστυνομίας:

Συνελήφθη, 52χρονος αλλοδαπός, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, στα Χανιά

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.300 γραμμάρια καπνού

Συνελήφθη, χθες (16.10.2016) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Χανίων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου, 52χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης παράνομου καπνού, πρωινές ώρες της 16.10.2016, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 52χρονο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία η οποία περιείχε 1.370 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ανωτέρω ποσότητα καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σχόλια