default-image

Γ.Γωνιανάκης: Δεν μπορούμε να ζήσουμε με μισθούς ψίχουλα

Κρήτη
Γ.Γωνιανάκης: Δεν μπορούμε να ζήσουμε με μισθούς ψίχουλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερες από 400 οργανώσεις, ομοσπονδίες, σωματεία και Εργατικά Κέντρα απ' όλη την Ελλάδα παραδίδουν σήμερα το απόγευμα στη βουλή το δικό τους σχέδιο νόμου, για την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, που έφεραν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

''Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς-ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά. Στις 17 Οκτώβρη (σ.σ. σήμερα) καταθέτουμε το δικό μας πόρισμα. Το πόρισμα των εργαζομένων! Καταθέτουμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής). Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει. Καλούμε τους συναδέλφους μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας. Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία και οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Δυναμώνουμε το μέτωπό μας απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου, που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα'', αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στο κάλεσμα για τα σημερινά συλλαλητήρια.

Στις 19.00 το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Στο πλευρό τους και οι παραγωγοί των πέντε Αγροτικών Συλλόγων της Πρωτοβουλίας, σύμφωνα με το Γιάννη Γωνιανάκη από το ΠΑΜΕ στο Ράδιο 9,84.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News