default-image

Δωρεάν εξετάσεις στους Κρητικούς που πάσχουν από αρθρίτιδα

Κρήτη
Δωρεάν εξετάσεις στους Κρητικούς που πάσχουν από αρθρίτιδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις σε όλους τους Κρητικούς που έχουν ήδη κάποιο σύμπτωμα, αλλά δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ μέχρι τώρα ρευματολόγο, απευθύνεται η δράση που διοργανώνει ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης, με την εθελοντική συμμετοχή όλων των ιδιωτών ρευματολόγων της Κρήτης.

Η δράση που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 17 έως 21 Οκτωβρίου και θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις σε 50 άτομα από το Ηράκλειο, 30 από Χανιά και Ρέθυμνο και 20 από Λασίθι.

Οι συνεργαζόμενοι ρευματολόγοι θα κρίνουν  ποιους από τα άτομα που θα τους επισκεφθούν το παραπάνω διάστημα θα παραπέμψουν στα συνεργαζόμενα ερευνητικά κέντρα για τις δωρεάν εξετάσεις και περεταίρω παρακολούθηση.

Το κόστος των εξετάσεων θα καλυφτεί από τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης.

Για όσους έχουν κάποιο νόσημα και δεν το ξέρουν

Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας περισσότερα από 2.500.000 (!) άτομα πάσχουν από ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις, ενώ ένας μεγάλος αριθμός δε γνωρίζει ότι νοσεί.

Η έγκαιρη, ακριβής διάγνωση και η κατάλληλη αντιμετώπιση από τον ειδικό γιατρό συμβάλλουν θετικά στην εξέλιξη των ρευματικών νοσημάτων και προλαμβάνουν δυσλειτουργία και αναπηρίες.

Για το λόγο αυτό και με αφορμή η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Ρευματοπαθών διοργάνωσε μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τα ρευματικά νοσήματα. Κύριος στόχος της εκστρατείας είναι να εντοπίσει άτομα που πιθανόν έχουν κάποιο ρευματικό νόσημα και δεν το γνωρίζουν.

Η εκστρατεία έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου με ενημέρωση του κοινού στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κρήτης και σε δεύτερη φάση θα συνεχιστεί από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου, με παροχή δωρεάν εργαστηριακών εξετάσεων μόνο σε άτομα χωρίς διάγνωση. Τα άτομα αυτά, εφόσον έχουν ύποπτα συμπτώματα, θα παραπέμπονται για δωρεάν πρώτη επίσκεψη σε ρευματολόγο, κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο του συλλόγου.

Ο ρευματολόγος θα κρίνει εάν χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και σε αυτή την περίπτωση θα τους παρέχεται δωρεάν εργαστηριακός έλεγχος σε συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης. Η δωρεάν επίσκεψη και ο εργαστηριακός έλεγχος προσφέρονται δωρεάν για μια φορά στην πρώτη επίσκεψη και αφορά μόνο άτομα που δεν έχουν επισκεφτεί ξανά ρευματολόγο και δεν έχουν διαγνωστεί με κάποιο ρευματικό νόσημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News