Κρήτη

Και όμως 127 σχολεία κινδυνεύουν να "πέσουν" από σεισμό

Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου και Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ηρακλείου ενώνουν τις δυνάμεις τους, διεκδικώντας τη δρομολόγηση λύσεων για την αντισεισμική θωράκιση σχολείων καθώς και δημόσιων κτιρίων, με στόχο να απομακρυνθεί ο κίνδυνος ελλοχεύει σε μικρά παιδιά αλλά και διερχόμενους πολίτες.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις σε Περιφέρεια Κρήτης και Λότζια, την ερχόμενη Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια για τις απαραίτητες εργασίες τόσο σε σχολεία όσο και δημόσια κτήρια.

Με τον τρόπο αυτό, τα κτίρια όπως αναφέρουν θα θωρακιστούν ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα να εργαστούν οι άνεργοι οικοδόμοι, τη στιγμή μάλιστα που η «βουτιά» στον κλάδο μεταφράζεται στο 85%.

Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού, 127 σχολικά συγκροτήματα στο Νομό Ηρακλείου χρήζουν αντισεισμικής θωράκισης, καλώντας τους αρμόδιους να μην κλείνουν τα μάτια στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

« Οι ανάγκες για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων είναι αυξημένες το 2016 και τη στιγμή που η Ελλάδα αποτελεί τη δεύτερη σεισμογενή χώρα στην Ευρώπη.  Παρά την ανέγερση νέων σχολείων, τα προβλήματα διογκώνεται στα παλαιάς κατασκευής σχολεία, ενώ τρανταχτό παράδειγμα της κωλυσιεργίας των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής είναι το Καπετανάκειο, εργοτάξιο το οποίο έχει στοιχειώσει και που βάζει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών οι οποίοι κάνουν μάθημα σε κοντέινερ» δηλώνει στο neakriti.gr  ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου Γιάννης Γωνιανάκης.

Παράλληλα, ο κ. Γωνιανάκης τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί μάχη από το Συνδικάτο και για το θέμα της λαϊκής κατοικίας.

«Κάθε βδομάδα βλέπουμε περιστατικά με κομμάτια μπετό από μπαλκόνια ή ολόκληρα μπαλκόνια να πέφτουν στο δρόμο βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή διερχόμενων πολιτών.  Από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.  Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσουμε το επίμαχο ζήτημα στη …τύχη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια