default-image

Κωφή μαθήτρια τα κατάφερε, πέρασε σε ΤΕΙ, ανέβηκε στο σανίδι

Κρήτη
Κωφή μαθήτρια τα κατάφερε, πέρασε σε ΤΕΙ, ανέβηκε στο σανίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η θέληση να προχωρήσει και να κάνει βήματα μπροστά, ένας άνθρωπος, σε συνδυασμό με τη δύναμη της ψυχής που "κρύβει" μέσα του, τον βοηθούν πολλές φορές να αγγίξει το "άπιαστο" και να φθάσει στην κορύφωση των επιθυμίων του.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Όπως στην περίπτωση της νεαρής κοπέλας ,της Ελευθερίας Τρουλινού που  είναι κωφή. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν την εμπόδισε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της, που δεν ήταν άλλο από το να γίνει φοιτήτρια!

Από μικρό παιδάκι είχε ροπή προς τις Τέχνες, έχοντας επηρεαστεί κι από τη μητέρα της, η οποία είναι μουσικός.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΑΓΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ Η ΚΩΦΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

Αυτός είναι και ο λόγος ο οποίος η Ελευθερία επέλεξε να δηλώσει ως πρώτη της επιλογή το Τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθηνών, παρά το ότι μπορούσε να περάσει σε κάποια από τις πιο "δημοφιλείς" σχολές.

Μέσω της Γραφιστικής, η Ελευθερία θα μπορεί να ασχοληθεί με μία μόνο από τις αγαπημένες της ασχολίες. Και λέμε «μόνο», καθώς τρέφει μεγάλη αγάπη για το θέατρο. Για του λόγου το αληθές, τον περασμένο Ιούνιο, η 18χρονη απόφοιτη του 3ου Λυκείου πρωταγωνίστησε στη θεατρική παράσταση "Μίλησέ μου" που ανέβηκε στην Πύλη Βηθλεέμ από τη Θεατρική Ομάδα του σχολείου της, με μεγάλη επιτυχία.

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", η Ελευθερία ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι στάθηκαν δίπλα της τόσα χρόνια και συνέβαλαν στο να καταφέρει να περάσει στη σχολή που ήθελε.

«Θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι με βοήθησαν σε αυτή μου την επιτυχία. Θα ξεκινήσω από τους αγαπημένους μου δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Ηρακλείου, τον κ. Μανόλη Κουφάκη που ήταν ο πρώτος μου δάσκαλος, αλλά και την αγαπημένη μου δασκάλα, την κ. Ασπασία Ξαξίρη.

»Στη συνέχεια τους εκπαιδευτικούς από το 3ο Γυμνάσιο και το Τμήμα Ένταξης Κωφών και Βαρήκοων: τον κ. Σταύρο Καλουδάκη, διευθυντή του 3ου Γυμνασίου και τους καθηγητές μου κ. Ευαγγελία Ταταράκη, Κορίνα Μοσχοβάκη, Έφη Φραγκιαδάκη και Βάσω Μαρτίνη.

»Και τέλος τους εκπαιδευτικούς από το Λύκειο Ηρακλείου. Εκεί είχα την τύχη να έχω για καθηγητές μου υπέροχους ανθρώπους αλλά και επιστήμονες: την τέως διευθύντρια κ. Ψαρουλάκη, το νυν διευθυντή κ. Γεώργιο Λινάρδο, την κ. Μικαέλα Παπαδάκη, υπεύθυνη φιλόλογο του Τμήματος Ένταξης Κωφών και Βαρηκόων του λυκείου, την κ. Όλγα Εμμανουηλίδου και την κ. Τάνια Χριστοφοράτου, βιολόγο, που κάνοντας πραγματικότητα την επιθυμία μου έγραψε το θεατρικό "Μίλησέ μου", το οποίο ανεβάσαμε στην Πύλη Βηθλεέμ με μεγάλη επιτυχία, μαθαίνοντας τη γλώσσα της Nοηματικής με τους συμμαθητές μου. Θέλω να ευχαριστήσω, ωστόσο, και όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς που με δίδαξαν όλα αυτά τα χρόνια.

»Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με βοήθησε και με στήριξε με την αγάπη και τη φροντίδα της. Θα θυμάμαι για πάντα με μεγάλη ευγνωμοσύνη και αγάπη όλους όσους με βοήθησαν. Πρώτα ο Θεός, πιστεύω να ολοκληρώσω με επιτυχία τις σπουδές μου στη Γραφιστική, κάτι που αγαπώ πολύ. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News