default-image

Παραμένει φυλακή για το φονικό στους Αμυγδάλους

Κρήτη
Παραμένει φυλακή για το φονικό στους Αμυγδάλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή παραμένει ο 22χρονος, ο οποίος δικάστηκε την Τετάρτη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του φονικού που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 στους Κάτω Αμυγδάλους με θύμα έναν 79χρονο ντόπιο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε εκ νέου ένοχο το νεαρό για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της ληστείας - από κοινού - σε βάρος του αδικοχαμένου ηλικιωμένου, αλλά και του εμπρησμού.

Ο 22χρονος αθωώθηκε, ωστόσο, για τη δεύτερη ληστεία που του αποδιδόταν και για την οποία είχε κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Εξάλλου, το Δικαστήριο του αναγνώρισε - όπως και πρωτοδίκως - το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπρόσθετα, του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΞΥΠΝΟΥΝ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 79ΧΡΟΝΟΥ

Έτσι, λοιπόν, του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών. Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2014, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Εκτός του 22χρονου, κατηγορούμενος την Τετάρτη (12/10) ήταν και ένας 25χρονος φίλος του, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο δια του πληρεξούσιου συνηγόρου του.

Ο 25χρονος είχε καταδικαστεί από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών, για τη ληστεία - από κοινού- σε βάρος του 79χρονου, αλλά και για τη θανάτωση του σκύλου του ηλικιωμένου.

Όπως και πρωτοδίκως του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και τελικά του επιβλήθηκε η ίδια ακριβώς ποινή που του είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News