default-image

Στη φυλακή παραμένει ο 80χρονος "σάτυρος" από το Θραψανό

Κρήτη
Στη φυλακή παραμένει ο 80χρονος "σάτυρος" από το Θραψανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή παραμένει ο 80χρονος άνδρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών για την αποπλάνηση δυο κοριτσιών ηλικίας 8 και 9 ετών, τον Ιούλιο του 2015, στο Θραψανό Ηρακλείου. Κι αυτό επειδή νωρίτερα τη Τετάρτη (12/10) το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε υποβάλει η πλευρά της υπεράσπισης του ηλικιωμένου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 80ΧΡΟΝΟΣ ΣΑΤΥΡΟΣ: "Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ"

Υπενθυμίζεται ότι ο 80χρονος -σήμερα- άνδρας είχε υποστηρίξει μετά τη σύλληψή του ότι η συμπεριφορά του είχε παρεξηγηθεί από τα κοριτσάκια. Ο εν λόγω ισχυρισμός του , ωστόσο, δεν έπεισε τον ανακριτή, ο οποίος είχε αποφασίσει τότε -με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα- την προφυλάκιση του ηλικιωμένου.

Στις 21 Ιουνίου του 2016, ο 80χρονος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου προκειμένου να δικαστεί για την πράξη της αποπλάνησης. Η πλευρά της υπεράσπισης του ηλικιωμένου είχε ζητήσει τότε από την Έδρα είτε να μην του καταλογιστεί η πράξη, είτε ο κατηγορούμενος να κριθεί «μειωμένου καταλογισμού», λόγω της γεροντικής άνοιας από την οποία πάσχει και η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- τον έκανε να μην μπορεί να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του. Τελικά, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 80χρονο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News