default-image

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη (photo)

Κρήτη
Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη (photo)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη καθώς οι Μητροπολίτες εγκατέλειψαν το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και κατευθύνονται στον Άγιο Μηνά. Εκεί κεκλεισμένων των θυρών και με απόλυτη μυστικότητα θα αποφασίσουν το όνομα του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ :Ο Κύριλλος Διαμαντάκης νέος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης

Εν αναμονή της απόφασης της Ιεράς Συνόδου, πλήθος κληρικών και απλών πιστών έχει συγκεντρωθεί έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Οι παρευρισκόμενοι  περιμένουν να ακούσουν την ανακοίνωση του ονόματος του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Ευγένιος εκοιμήθη εντέλως αιφνιδιαστικά στις 15 Σεπτεμβρίου βυθίζοντας στο πένθος τόσο την Εκκλησία της Κρήτης όσο και την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης εκοιμήθη το βράδυ, μετά από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη και ενώ βρισκόταν καθ' οδόν για το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου θα υποβαλλόταν σε εξετάσεις.

Η υγεία του εκλιπόντος Μητροπολίτης είχε επιδεινωθεί ιδιαίτερα μετά τον θάνατος της πολυαγαπημένης του μητέρας λίγες μέρες πριν, στις 8 Σεπτεμβρίου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλος Διαμαντάκης, αναμένεται να είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος Μητροπολίτης της περιοχής, εκτός αν δεν καμφθεί η βούληση ενός Ιεράρχη που μέχρι και το περασμένο Σάββατο επέμενε να μην ψηφίσει τον Κύριλλο.

Για ομοφωνία μίλησε εξάλλου  και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος το περασμένο Σάββατο στη Νεάπολη, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου. Από τη Νεάπολη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης επιβεβαίωσε τις φήμες ότι οι δεσπότες του νησιού έχουν αποφασίσει το όνομα του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και ότι η απόφασή τους αυτή τη φορά θα είναι ομόφωνη.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News