Κρήτη

Το "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο για τις εκλογές στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

Σε άλλο μοτίβο απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει θα ριχτεί σε τοπικό επίπεδο στην εκλογική μάχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου η Ν.Δ. Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, παράταξης που κατεβαίνει στην εκλογική μάχη με τη στήριξη της Ν.Δ., με επικεφαλής τον τοπογράφο μηχανικό Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλο, θα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, ενδεικτικό της ξεχωριστής βαρύτητας και των μεγαλύτερων προσδοκιών που υπάρχουν σε αυτές τις εκλογές των μηχανικών και εδώ στην Κρήτη.

Σε άλλο μοτίβο απ' ό,τι είχαμε συνηθίσει θα ριχτεί σε τοπικό επίπεδο στην εκλογική μάχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου η Ν.Δ. Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, παράταξης που κατεβαίνει στην εκλογική μάχη με τη στήριξη της Ν.Δ., με επικεφαλής τον τοπογράφο μηχανικό Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλο, θα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, ενδεικτικό της ξεχωριστής βαρύτητας και των μεγαλύτερων προσδοκιών που υπάρχουν σε αυτές τις εκλογές των μηχανικών και εδώ στην Κρήτη.

Υψηλές προσδοκίες υπάρχουν βεβαίως για τη Ν.Δ. ενόψει κάλπης του ΤΕΕ σε πανελλαδικό επίπεδο. Άλλωστε, ήδη υπάρχει "γαλάζια" πρωτοκαθεδρία στο Τεχνικό Επιμελητήριο, την οποία στη Ν.Δ. θέλουν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο...

Ας τα δούμε αναλυτικά. Σε ρυθμούς εκλογών βρίσκεται η Ν.Δ., δεδομένων των επικείμενων αναμετρήσεων σε επιμελητήρια και ενώσεις σε όλη την Ελλάδα. Τη διαδικασία έχει πάρει επάνω του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι «στις εκλογές στα επιμελητήρια η Νέα Δημοκρατία δε θα είναι θεατής, αλλά θα καταγράψει ποσοστά και θα εκπροσωπείται με ενιαία φωνή».

Οι εκλογές στα επιμελητήρια αποτελούν τον πρώτο σταθμό για το γραμματέα της Ν.Δ. κ. Αυγενάκη, ο οποίος έχει δηλώσει τη στήριξη του κόμματος στην παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών.

Υπερδιπλάσιο ψηφοδέλτιο

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκλογική μάχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης στις 20 Νοεμβρίου. Σ' αυτήν την εκλογική μάχη η υποστηριζόμενη από τη Ν.Δ. παράταξη, η ΔΚΜ, θα αναμετρηθεί με την ΑΜΑΚ, με την Αγωνιστική Προοδευτική Συνεργασία Μηχανικών, με την Πανεπιστημονική και με τη ΔΕΜ.

Αυτή τη φορά όμως η ΔΚΜ κατεβαίνει στην εκλογική μάχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης με τελείως διαφορετικά δεδομένα, ούσα ενισχυμένη και ποσοτικά και ποιοτικά.

Φέτος για πρώτη φορά το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλο, που ανακοινώθηκε, έχει 40 υποψήφιους στο νομό Ηρακλείου και 8 στο νομό Λασιθίου. Είναι χαρακτηριστικό πως στις προηγούμενες εκλογές του ΤΕΕ/ΤΑΚ η ΔΚΜ είχε κατεβάσει 17 υποψήφιους στο νομό Ηρακλείου και 8 στο νομό Λασιθίου.

Με άλλες προσδοκίες

«Πράγματι αυτή τη φορά κατεβαίνουμε στην εκλογική μάχη με άλλα δεδομένα. Έχουμε ένα πολύ μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο και όχι μόνο αριθμητικά, αλλά και σε επίπεδο προσώπων. Το ψηφοδέλτιό μας συνδυάζει εμπειρία με ανανέωση και φρεσκάδα. Έχουμε πολύ αξιόλογα, παλιά αλλά και νέα στελέχη, που δίνουν αν θέλετε και μια άλλη δυναμική, έναν άλλο "αέρα"...

Αυτό μας γεννά μεγαλύτερες προσδοκίες. Ευελπιστούμε πως ως παράταξη θα ανεβάσουμε το ποσοστό μας και θα πάμε καλύτερα συγκριτικά με το παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά στη "Νέα Κρήτη" ο εκπρόσωπος της ΔΚΜ Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση, είναι μια πολύ κρίσιμη εκλογική μάχη αυτή της 20ής Νοεμβρίου. Σε μια δύσκολη, κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, για την κοινωνία και για τον κλάδο μας. Μια κρίσιμη συγκυρία για την Κρήτη, όπου υπάρχει αναπτυξιακό έλλειμμα και οφείλουμε ως κλάδος να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας εργαλεία στην κατεύθυνση της παραγωγής έργου»...

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ

Υποψήφιοι στο νομό Ηρακλείου:

Αγαπάκης Γεώργιος του Εμμ.

Αναγνωστόπουλος Διονύσιος του Κων.

Ανδρουλάκης Νικόλαος του Γ.

Ατζολετάκης Ευάγγελος του Εμμ.

Βλαχάκης Ιωάννης του Γρ.

Γαβριλάκης Αλέξανδρος του Δ.

Γεωργιλάς Αθανάσιος του Θ.

Γολοβάνης Μιχαήλ του Αλ.

Εργαζάκης Ιωάννης του Γ.

Ζησιόπουλος Απόστολος του Κ.

Ζωγραφάκης Γεώργιος του Εμμ.

Καμπουράκης Αλέξανδρος του Ν.

Καπετανάκης Μηνάς του Δ.

Κοσμά Ελένη του Εμμ.

Κοσμαδάκης Εμμανουήλ του Ι.

Κουμπενάκης Αντώνιος του Εμμ.

Κωνσταντακόπουλος Παναγιώτης του Αν.

Κώτης Κωνσταντίνος του Μιχ.

Λυδάκη Μαρία του Γ.

Μακρή Ευθυμία του Αντ.

Μανιαδής Ευάγγελος του Αγ.

Μανουσιδάκης Ιωσήφ του Α.

Μαράκη Φανή του Ι.

Μαυράκης Νικήτας του Εμμ.

Μπικάκης Εμμανουήλ του Ι.

Ξενικάκης Γεώργιος του Μιχ.

Παπαδάκη Ειρήνη του Αντ.

Παπαδομαρκάκη Ευαγγελία του Χαρ.

Πετράκης Κωνσταντίνος του Αντ.

Πλεύρη Μαρία του Εμμ.

Σακαδάκης Νικόλαος του Αντ.

Σμαραγδάκης Χρήστος του Στ.

Στριλιγκάς Ιωάννης του Γ.

Τζιάβας Περικλής του Νικ.

Τιμοθεάτου Ελένη του Σπ.

Τριαματάκη Χαρά του Γ.

Φραγκιαδάκης Εμμανουήλ του Κων.

Χατζάκη Μαρία του Νικ.

Χατζηδάκης Νικόλαος του Μηνά

Χουρδάκης Ευάγγελος του Γ.

Υποψήφιοι στο νομό Λασιθίου:

Αγγελάκης Κωνσταντίνος του Γ.

Ατσαλής Ιωάννης του Αντ.

Γαδανάκης Νικόλαος του Εμμ.

Καροφυλάκης Γεώργιος του Ι.

Μαστορής Φίλιππος του Εμμ.

Παυλίδης Γεώργιος του Ευαγ.

Φωνιαδάκης Ιωάννης του Γ.

Χωραφάς Μιχαήλ του Δημ.

Υποψήφιοι για Πειθαρχικό:

Βιδάκης Γεώργιος του Ζαχ.

Κατσιδονιωτάκης Κωνσταντίνος του Αγγ.

Σημειώνεται ότι για τα κεντρικά του ΤΕΕ θα είναι υποψήφιοι οι κ.κ. Αγαπάκης, Τριαματάκη, Γολοβάνης, Χωραφάς, Μαυράκης και Καροφυλάκης, ενώ για τις δύο επιστημονικές επιτροπές υποψήφιοι είναι οι Μαρία Λυδάκη και Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος.

ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια