default-image

Φαλάσαρνα: Κινδύνευσαν ζωές και κάηκαν αυλές από τη φωτιά (ηχητικό)

Κρήτη
Φαλάσαρνα: Κινδύνευσαν ζωές και κάηκαν αυλές από τη φωτιά (ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 7 και πλέον ώρες εκδήλωσης η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή των Φαλασάρνων Κισσάμου τέθηκε υπό έλεγχο και κατόπιν πολύωρης μάχης ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΤΗ ΤΩΝ ΠΡΩΙΝΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ο πύρινος εφιάλτης που κατάφερε να μπει μέχρι και στις αυλές σπιτιών, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο όμως στο σημείο παρέμεναν για ώρες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ακούστε τι ανέφερε το πρωί της Τετάρτης στο ράδιο 9,84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης κ. Μαραγκάκης

Από το πρωί της Τετάρτης η φωτιά είναι υπό έλεγχο, στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 8 άνδρες και 2 πεζοπόρα τμήματσ,  με τελικό απολογισμό την καταστροφή 80 στρεμμάτων, 60 δασικής έκτασης και 20 γεωργικής.

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι πάντως που έπνεαν το απόγευμα αλλά και το βράδυ της Τρίτης δυσχέραιναν κατά πολύ το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς, με κύριο μέτωπο από την περιοχή Καβούσι σε πλαγιά στη θέση "Ρίζες", περιμετρικά από τους οικισμούς Αρμί, Μαυράκι και 'Αγιος Κωνσταντίνος, με κατεύθυνση το χωριό Πλάτανος.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Η φωτιά στο πέρασμά της κατέστρεψε χορτολιβαδική έκταση, έκταση με ελιές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές σε τουλάχιστον δύο ξύλινες εξωτερικές κατασκευές σπιτιών. Άμεσα η πυροσβεστική απομάκρυνε προς στιγμήν τους κατοίκους των συγκεκριμένων σπιτιών που έντρομοι έβλεπαν τις κατοικίες τους να ζώνονται από φλόγες. Ευτυχώς τα χειρόττερα αποφεύχθησαν και έτσι τελικά οι φλόγες παρέμειναν στις αυλές και δεν κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τις κατοικίες.

Επί τόπου επιχείρησαν αρκετά οχήματα με δεκάδες άνδρες από την Κίσσαμο και τα Χανιά καθώς δύο πεζοπόρα τμήματα που παράλληλα με την επιχείρηση κατάσβεσης δημιούργησαν και αντιπυρικές ζώνες γύρω από κατοικημένες περιοχές. Ενώ από τον δήμαρχο Κισσάμου Θοδωρή Σταθάκη ειδοποιήθηκαν εφτά υδροφόρες από ΟΤΑ των Χανίων  αλλά και από το ναύσταθμο της Σούδας για να συμβάλουν επικουρικά στο έργο της πυρόσβεσης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ

Λόγω της φωτιάς έγινε διακοπή της κυκλοφορίας στον επαρχιακό δρόμο Φαλάσαρνα - Πλάτανος που βρίσκεται στο σημείο κάλεσε τους κατόχους υδροφόρων οχημάτων.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News