default-image

Κρήτη: Μαύρο ρεκόρ 16ετίας στην παράσυρση πεζών

Κρήτη
Κρήτη: Μαύρο ρεκόρ 16ετίας στην παράσυρση πεζών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας ακήρυχτος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» στη διάρκεια του 2016, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 52 θύματα της ασφάλτου. Οι αριθμοί σοκάρουν αφού σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για νέους που δεν πρόλαβαν να δουν τα όνειρα τους να πραγματοποιούνται.

Το τραγικό δυστύχημα της 54χρονης Βίκυς που παρασύρθηκε από αγροτικό στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, ήταν μόνο ένα από τα πολλά που σημειώνονται...μια ακόμη τραγωδία που φέρνει στο προσκήνιο την τρομερή αλήθεια: Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία το τελευταίο μόνο 4μηνο έχουν καταγραφεί 13 παρασύρσεις πεζών. Από τις 13 παρασύρσεις οι 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα και κατέληξαν.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΙΧ

Οι περισσότεροι θάνατοι από παράσυρση των 16 χρόνων

Τα συνολικά αριθμητικά στοιχεία από τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα και τους ανθρώπους που από την αρχή του έτους έως σήμερα έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι σοκαριστικά.  Νούμερα τρομακτικά, που δεν καταγράφονται πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Το νησί μας συνεχίζει να έρχεται πρώτο σε τροχαία, αφού την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία, από τη μια άκρη του νησιού έως την άλλη σημειώνονται κατά μέσο όρο 29 συγκρούσεις οχημάτων! Αρκεί, λοιπόν, μόνο να πούμε ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν σημειωθεί 208 τροχαία, με τους νεκρούς να φτάνουν ήδη τους 52. Σε ό,τι αφορά τις παρασύρσεις πεζών, πρόκειται μάλιστα για τους περισσότερους θανάτους από παράσυρση που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 16 χρόνια!

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΠΑΡΑΣΥΡΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ

Αν θέλει κανείς να εξηγήσει το φαινόμενο της αύξησης των τροχαίων, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΣΥΠΡΟΤΑ) Γιάννης Λιονάκης, φαίνεται να οφείλεται στην έλλειψη προσοχής των οδηγών-πεζών, στην έλλειψη πεζοδρομίων, διαβάσεων, φωτισμού αλλά και αγωγής πεζής βάδισης, αλλά και στο ότι η κρίση και οι αυξημένες υποχρεώσεις και τα προβλήματα έχουν αποσπάσει τη συγκέντρωση, την ηρεμία και την ψυχραιμία των πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News