default-image

Χωρίς Μουζάλα η σημερινή ΠΕΔ για το προσφυγικό

Κρήτη
Χωρίς Μουζάλα η σημερινή ΠΕΔ για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολλά ερωτηματικά που ζητούν διευκρινίσεις, αποσαφηνίσεις και απαντήσεις, απόντος - εκτός απροόπτου - του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Μουζάλα, αλλά παρόντος του επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Φιλίπ Λε Κλερκ, η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης για το προσφυγικό...

Η σημερινή σύσκεψη στις 10 το πρωί στη Λότζια πραγματοποιείται με τη συμμετοχή, πέραν των δημάρχων και αιρετών της ΠΕΔ, και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Χωρίς Μουζάλα

Κατά πάσα πιθανότητα, μιας και χθες δεν ήταν ξεκάθαρο απόλυτα, δεν αναμένεται να παρευρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αλλά κάποιος άλλος εκπρόσωπος του υπουργείου. Θα παρευρεθεί όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπ Λε Κλερκ.

Η παρουσία του κ. Λε Κλερκ δίνει άλλη βαρύτητα και σημασία στη συνεδρίαση, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές απαντήσεις και δεσμεύσεις. Προφανώς όχι όμως και σε συνολικό πλαίσιο, αν επιβεβαιωθούν τελικά οι εκτιμήσεις και απουσιάσει ο κ. Μουζάλας...

Ο ρόλος της Κρήτης

Στην ατζέντα της συνεδρίασης θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό και ο τελικός ρόλος της Κρήτης σχετικά με τη φιλοξενία και τις δομές που πρόκειται να δημιουργηθούν.

Εδώ υπάρχει ακόμα ένα "θολό" τοπίο που, αν μη τι άλλο, θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεδιαλύνει...

Υπενθυμίζεται πως με προηγούμενη απόφασή της, που είχε παρθεί στη διευρυμένη και τότε συνεδρίαση της 13ης Σεπτεμβρίου, με την παρουσία επίσης του περιφερειάρχη, η ΠΕΔ Κρήτης κατέληξε σε συγκεκριμένο πλάνο, σε συγκεκριμένη πρόταση προς την κυβέρνηση σε σχέση με την εμπλοκή της Κρήτης στο προσφυγικό.

Η ΠΕΔ ενέκρινε, συγκεκριμένα, τη μεταφορά και φιλοξενία 2.000 προσφύγων στο νησί, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει μεγάλη διασπορά τους. Με την προϋπόθεση, δηλαδή, ότι οι 2.000 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε μικρές δομές (μικρά ξενοδοχεία ή ακόμα και διαμερίσματα), τα οποία θα ενοικιαστούν για το σκοπό αυτό και όχι σε στρατόπεδα τύπου camp ή hot spot.

Ρεπορτάζ : Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News