default-image

Ρέθυμνο: 60.000 ευρώ εξοικονομεί ο Δήμος με τα νέα κτήρια

Κρήτη
Ρέθυμνο: 60.000 ευρώ εξοικονομεί ο Δήμος με τα νέα κτήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τόσο η τρίτη ηλικία, όσο και τα γραφεία του Σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου, θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται σε έναν ολοκαίνουριο χώρο στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Μετά την παράδοση του κτιρίου κοινωνικής μέριμνας στον Μασταμπά, οι εγκαταστάσεις στο κέντρο της πόλης, αποδεσμεύτηκαν και υπόκεινται ριζική αναπαλαίωση, με το κτήριο να είναι έτοιμο σε ένα μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Πάνω από 2.000 είναι τα ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ του μητροπολιτικού δήμου του Ρεθύμνου που καθημερινά κοινωνικοποιούνται στα πέντε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Τα ΚΑΠΗ στη Σοχώρα και στο κέντρο του Ρεθύμνου θα κλείσουν, εξοικονομώντας 60.000 ευρώ ανά έτος στο δήμο, όμως σύντομα θα λειτουργήσουν δύο νέα ΚΑΠΗ στην οδό Μοάτσου, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του δημοτικού παιδικού σταθμού που μεταφέρθηκε στο Μασταμπά.

Στο Μασταμπά επίσης, στο κτίριο κοινωνικής μέριμνας θα λειτουργήσει νέο ΚΑΠΗ, ενώ θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους οι δομές στην Καλλιθέα, τα Περιβόλια και τον Πλατανιά.

Στα ΚΑΠΗ οι ηλικιωμένοι εξασκούν σώμα και πνεύμα, θωρακίζονται από την άνοια και την κατάθλιψη, απασχολούνται δημιουργικά με χειροτεχνίες, χορό, ακόμη και εκμάθηση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ όπως δηλώνει ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου Ρεθύμνου και υπεύθυνος κοινωνικής μέριμνας, Γρηγόρης Τσιομπίκας, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι και οι ιατροί προσφέρουν υπηρεσίες που δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά κάποιοι ηλικιωμένοι στην ελεύθερη αγορά.

Στο ανακαινισμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης θα βρει στέγη και το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου, με τον πρόεδρο Δημήτρη Τσαχάκη, να παρακολουθεί τις εργασίες για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις φιλικές στην πρόσβαση ΑμεΑ με τα μέλη του σωματείου να προσεγγίζουν τα 1.500.

Ρεπορτάζ: ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News