default-image

Πήρε αναβολή η υπόθεση των 12 για την Παραλιακή

Κρήτη
Πήρε αναβολή η υπόθεση των 12 για την Παραλιακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβολή για τις 22 Μαίου δόθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την εκδίκαση της υπόθεσης με την παραλιακή λεωφόρο, που συνολικά αφορά 12 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων στελέχη των προηγούμενων διοικήσεων του ΟΛΗ, κρατικούς λειτουργούς αλλά και εργολάβους.

Όλοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απάτης κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να διευκρινίζουν ότι η αναβολή σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κίνηση οπισθοχώρησης, καθώς όπως τονίζουν δεν θεωρούν ότι από την πλευρά των κατηγορουμένων υπάρχει κάποιο ποινικό αδίκημα.

Σοβαρό κώλυμα που αντιμετώπιζε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οδήγησε στην αναβολή της υπόθεσης για την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, η δικογραφία της οποίας εμπλέκει 12 συνολικά άτομα  οι οποίοι από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ του έργου, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει κάποιο ποινικό αδίκημα.

Συνήγοροι της υπεράσπισης που τηρούν ενιαία γραμμή ξεκαθάρισαν ότι η αναβολή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί κίνηση οπισθοχώρησης. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι  στελέχη προηγούμενων διοικήσεων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, κρατικούς λειτουργούς, αλλά και εργολάβους, οι οποίοι κατηγορούνται για  κακουργηματικές πράξεις και πιο συγκεκριμένα απόπειρα απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών  κοινοτήτων.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να προχώρησαν σε παρατυπίες που αφορούν στο έργο της νέας παραλιακής λεωφόρου, με τους ίδιους ωστόσο μέσω των συνηγόρων τους να διευκρινίζουν ότι επρόκειτο για ένα έργο που έγινε προς όφελος των πολιτών και της αναβάθμισης της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News