Κρήτη

Δωρεάν εξετάσεις για τα παιδιά από το "Χαμόγελο του Παιδιού"

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» επισκέπτεται το Ηράκλειο όπου μαζί με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, θα παρέχουν δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις στα παιδιά.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ξεκίνησε το οδοιπορικό του στην Κρήτη παρέχοντας δωρεάν ιατρικές κι οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά διαφόρων ηλικιών με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων, των Γενικών Νοσοκομείων, των Α'θμιων & Β'θμιων Διευθύνσεων εκπαίδευσης, της Τροχαίας, του Ερυθρού Σταυρού, των Δήμων Χανιών, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ιεράπετρας.

Πρώτος σταθμός του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» ήταν τα Χανιά όπου από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους των Χανιών 297 παιδιά, πραγματοποιώντας 924 εξετάσεις (Παιδιατρικός έλεγχος 172, Οδοντιατρικός έλεγχος 276, Οφθαλμολογικός έλεγχος 204, Έλεγχος ΩΡΛ 237, Ορθοπεδικός έλεγχος 35).

Δεύτερος σταθμός του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» ήταν το Ρέθυμνο όπου από τις 03 έως και τις 07 Οκτωβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους του Ρεθύμνου 221 παιδιά, πραγματοποιώντας 624 εξετάσεις (Παιδιατρικός έλεγχος 172, Οδοντιατρικός έλεγχος 210, Οφθαλμολογικός έλεγχος 91, Έλεγχος ΩΡΛ 151).

Επόμενος σταθμός το Ηράκλειο, όπου από τις 10 έως και τις 14 Οκτωβρίου. Ο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας. Εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι θα πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά από τις 8:30 το πρωί έως και τις 4:30 το απόγευμα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί τη δράση Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά από το 2002 και απευθύνεται πανελλαδικά σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε αυτά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, που βιώνουν τον  κοινωνικό αποκλεισμό και που λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις 3 κινητές ιατρικές μονάδες του (κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», Ακουολογική/Οφθαλμολογική μονάδα, Οδοντιατρική μονάδα) το 2015 παρείχε δωρεάν 24.749 εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε 15.038 παιδιά.

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 παρείχε 8.308 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 5.033 παιδιά πανελλαδικά ενώ βρέθηκε και δίπλα στα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες παρέχοντας 3.563 εξετάσεις και 4.318 φαρμακευτικά σκευάσματα.

Επόμενοι σταθμοί του κινητού πολυϊατρείου είναι ο Άγιος Νικόλαος από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου και η Ιεράπετρα από τις 24 έως τις 29 Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην Κρήτη:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», 28210-73000, kriti@hamogelo.gr

Σχόλια