default-image

Δικαστήρια: δρακόντεια μέτρα για τη ληστεία στο Creta Maris

Κρήτη
Δικαστήρια: δρακόντεια μέτρα για τη ληστεία στο Creta Maris

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο προσκήνιο ξανά η υπόθεση με την κινηματογραφική ληστεία το καλοκαίρι του 2015 σε κοσμηματοπωλείο του Creta Maris στη Χερσόνησο.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης διεξάγεται από το πρωί της Δευτέρας η δίκη με τους μάρτυρες να είναι δεκάδες γεγονός που σημαίνει ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα πάρει μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CRETA-MARIS

Το χρονικό

Σκηνικό τρόμου στήθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της 12ης Ιουνίου του 2015 στο ξενοδοχείο "Creta Maris" στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου χτύπησαν ένοπλοι ληστές. Στόχος τους ήταν το κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου.

Μέσα σε δευτερόλεπτα μπροστά από το ξενοδοχείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, και η Ομάδα Ειδικών Αποστολών, καθώς ο υπάλληλος πρόλαβε να ενεργοποιήσει το ειδικό σύστημα συναγερμού που υπάρχει.

Το ξενοδοχείο "ζώστηκε" από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που πρόλαβαν να εκκενώσουν το χώρο της εισόδου από δεκάδες τουρίστες, οι οποίοι δήλωναν ανακουφισμένοι στη θέα των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες και καθήλωσαν τους ληστές.

Οι τρεις δράστες μπήκαν στο χώρο του ξενοδοχείου, μέσα στο οποίο λειτουργεί το κοσμηματοπωλείο, φώναξαν στους τουρίστες να πέσουν κάτω και αφότου αφαίρεσαν ό,τι πρόλαβαν από το κοσμηματοπωλείο, σπάζοντας προθήκες και τζαμαρία, ο ένας εξ αυτών κατά την έξοδό του πήρε μαζί του μία τουρίστρια, την οποία αναγκάστηκε να αφήσει όταν ήρθε τετ-α-τετ με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν πυροβολώντας λυσσαλέα με τα καλάζνικοφ.

Οι τρεις ληστές τραυματίστηκαν από τα πυρά των αστυνομικών. Οι δύο φέρονται να έχουν χτυπηθεί σε θώρακα και άκρα και ένας εξ αυτών, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κεφάλι.  

Παράλληλα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα κλοπιμαία που είχαν αφαιρέσει από το κοσμηματοπωλείο, ενώ βρέθηκε και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία.

Επιτόπου βρέθηκαν και αστυνομικοί της Σήμανσης που περισυνέλεξαν κάλυκες από τα όπλα των ληστών.

Στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε.

Η δράση της συμμορίας: 7 ληστείες και δύο απόπειρες

Οι επίδοξοι ληστές του "Creta Maris" διώκονται για σωρεία κακουργημάτων. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, ληστείες και απόπειρες, κλοπή κατά συναυτουργία, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εμπρησμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News