default-image

Ιερό χρέος ο φόρος τιμής στα οστά των άτυχων καταδρομέων

Κρήτη
Ιερό χρέος ο φόρος τιμής στα οστά των άτυχων καταδρομέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιερό χρέος με την απόδοση φόρου τιμής στα οστά και στη μνήμη των πεσόντων Ηρώων Κοσμά Γιαννακάκη και Στυλιανού Πρινιανάκη, που επέβαιναν στο αεροσκάφος ΝΟΡΑΤΛΑΣ ΝΙΚΗ 4 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στις 22 Ιουλίου 1974 στην Κύπρο.

Στους Στόλους, η τοπική κοινότητα υποδέχθηκε στα σπλάχνα της τον τελευταίο ήρωα του τόπου τον έφεδρο Ανθυπασπιστή Στυλιανό Πρινιανάκη, ο οποίος ήταν μεταξύ των 33 ηρώων στρατιωτών, Αεροπόρων και Καταδρομέων που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 42 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ ΠΡΙΝΙΑΝΑΚΗ

Τραγική φιγούρα η μητέρα του και συγγενικά του πρόσωπα.

Με την γαλανόλευκη να κυριαρχεί στο χωριό και υπό τους ήχους του Εθνικού μας ύμνου, συγγενείς και πολίτες χειροκρότησαν τον ήρωα Στυλιανό Πρινιανάκη.

Σαράντα δύο χρόνια μετά την αποστολή αυτοκτονίας των ηρωικών καταδρομέων που αψήφησαν τις εντολές και απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας για να ενισχύσουν τους Κύπριους αδελφούς μας κατά την εισβολή του Αττίλα, τα λείψανα των αγωνιστών ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA και επέστρεψαν στην Κρητική γη. Το φως του ηρωισμού και της αυτοθυσίας των ηρώων ξεχώρισε από τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου.

Με ανάμεικτα τα συναισθήματα εκπληρώθηκε το ιερό χρέος, με την ιστορική αυτή στιγμή να περνά στις σελίδες της ιστορίας μας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News