default-image

Έκλεισε στα 4,40 στη Λακωνία η πώληση αγουρέλαιου

Κρήτη
Έκλεισε στα 4,40 στη Λακωνία η πώληση αγουρέλαιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζεται και φέτος στο ξεκίνημα της ελαιοκομικής περιόδου στη Λακωνία για το αγουρέλαιο της ποικιλίας Αθηνολιάς με τις πρώτες πωλήσεις να έχουν κλείσει στα 4,40.

Οι πρώτες εκτιμήσεις βασίζονται στη φετινή μειωμένη εγχώρια παραγωγή, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο όπου κατά τόπους καταγράφονται απώλειες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της δακοπροσβολής που ξεπερνούν και -50%.

Μείωση στη φετινή σοδειά καταγράφει η Ιταλία και η Τυνησία, ενώ αντίθετα ικανοποιητική παραγωγή θα έχει η Ισπανία.

Οι πρώτες τιμές για το φετινό αγουρέλαιο των Αγ. Αποστόλων είναι στα 4,40 ευρώ το κιλό, λίγο χαμηλότερα από πέρυσι που ήταν στα 4,60 το κιλό.

Πρόκειται για ελαιόλαδο ποικιλίας Αθηνολιάς οξύτητας 0,3 του οποίου η έκθλιψη έγινε από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα 8 Οκτωβρίου και προορίζεται για γνωστή Ιταλική εταιρεία.

Οι τιμές αυτές είναι σε πολύ καλά επίπεδα, καθώς η ελαιοπεριεκτικότητα στα 100 κιλά ελιές, είναι 20 κιλά ελαιόλαδο σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μπατσάκη  πρόεδρο του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, ο οποίος θυμίζει ότι για το περσινό ελαιόλαδο οι τιμές είναι στα 3,25-3,30 ευρώ το κιλό.  

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News