Κρήτη

Ντροπή: Moιράζουν μόνο 2 λίτρα λάδι σε τρίτεκνους

"Λάδι" στη φωτιά ρίχνουν τα 2 μόνο λίτρα λάδι που μοιράζονται σε τρίτεκνες οικογένειες. Κι όμως ,σύμφωνα με το κράτος και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής ένωσης είναι αρκετά! Για εμπαιγμό κάνει λόγο ο σύλλογος τριτέκνων.

Άραγε μπορεί να ζήσει μία τρίτεκνη οικογένεια με 2 μόνο λίτρα λάδι; Κι όμως μπορεί ,σύμφωνα με το κράτος και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής ένωσης!

"Λάδι" στην φωτιά των κοινωνικών πολιτικών εξαθλίωσης έριξε η τελευταία επισιτιστική βοήθεια για πολλές τρίτεκνες οικογένειες. Πρίν από λίγες ημερες λοιπόν έμειναν άναυδα τα μέλη του συλλόγου τριτέκνων Ν. Ηρακλείου, όταν συνειδητοποίησαν ότι με βάση την ποσότητα λαδιού που έφτασε στα γραφεία τους, θα έπρεπε να μοιράσουν 2 λίτρα σε κάθε μία από τις 233 οικογένειες στο νομό!

5μελής οικογένεια από 2 σακουλάκια φακές

Παλαιότερα έφευγαν οι οικογένειες με γεμάτα τα οχήματα τους από τρόφιμα και τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει λένε οι τρίτεκνοι, με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες περιπτώσεις που έπρεπε από τη μία να παραλάβει η πενταμελής οικογένεια από 2 σακουλάκια φακές και τώρα 2 μόνο κιλά λάδι.

Δεν αξίζει για τις απομακρυσμένες περιοχές

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Ηρακλείου Μανώλης Αχλαδιανάκης, ούτε το "πήγαινε- έλα" και το κόστος της βενζίνης από απομακρυσμένες περιοχές δεν συμφέρει για να έρθει κάποιος να παραλάβει δύο μπουκάλια λάδι.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ Η ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

Να τελείωσει ο εμπαιγμός απέναντι στις οικογένειες που ζούν ήδη υπο δύσκολες συνθήκες καθημερινότητας ζητάει εδώ και τώρα ο σύλλογος τριτέκνων Ν. Ηρακλείου που καλεί παρ όλα αυτά όλους τους δικαιούχους να μεταβούν στα γραφεία του συλλόγου να παραλάβουν όχι μόνο τις μηδαμινές ποσότητες του λαδιού αλλά και ό,τι έχει απομείνει από προηγούμενη επισιτιστική βοήθεια, ως έξτρα βοήθημα εκ μέρους του συλλόγου.

Ρεπορτάζ : Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια