default-image

Εξαγγελίες - πυροτέχνημα στο χώρο της υγείας

Κρήτη
Εξαγγελίες - πυροτέχνημα στο χώρο της υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για εξαγγελίες - πυροτέχνημα στο χώρο της υγείας έκανε λόγο το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Όπως αναφέρει:

«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης 3 μέρες πριν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αποτελούν πυροτεχνήματα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αντιλαϊκή πολιτική της και τις συνέπειες που έχει στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Η ίδια η πραγματικότητα, όμως, εξαϋλώνει την κυβερνητική προπαγάνδα. Οι 4.000 θέσεις στα νοσοκομεία θα έχουν διάρκεια μόλις 12 μήνες, που σημαίνει ότι σ' ένα χρόνο από τώρα τα κενά θα είναι ίδια ή και μεγαλύτερα. Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις πέρυσι, οι 10.000 προσλήψεις από την ΔΕΘ, συρρικνώθηκαν σε 4.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας.

Οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας είναι επιδοτούμενες εξ ολοκλήρου από κοινοτικά κονδύλια (προγράμματα ΕΣΠΑ), δεν καλύπτουν βάρδιες και αργίες και ο μισθός τους είναι 500 ευρώ το μήνα Την ίδια ώρα, στο ΕΣΥ λείπουν 30.000 νοσηλευτές, πράγμα που καθιστά «σταγόνα στον ωκεανό» τις προσλήψεις που λέει ότι θα κάνει η κυβέρνηση.

Από αυτήν τη σκοπιά, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης όχι μόνο δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων, αλλά επιπλέον συμβάλλουν στην επέκταση των εργασιακών σχέσεων πολλών ταχυτήτων στα νοσοκομεία, σε βάρος της σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα για όλους».

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα και την πορεία των συνταξιούχων στο Ηράκλειο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News