default-image

Ενημέρωση τη μελέτη κατασκευής του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας

Κρήτη
Ενημέρωση τη μελέτη κατασκευής του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενημέρωση για την πορεία της μελέτης που αφορά το έργο κατασκευής του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας σε οικόπεδο που παραχώρησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, έγινε σήμερα από τους μελετητές στο Πανεπιστήμιο παρόντων του περιφερειάρχη Κρήτης, της Πρυτανείας, εκπροσώπων του ΟΣΚ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Π.Κ.

Στη συνάντηση τονίστηκε η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της μελέτης ώστε το 2017 να βρεθεί η χρηματοδότηση για τη δημοπράτηση του έργου, ενός έργου που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία και θα προσφέρει στην αναβάθμιση της Παιδείας στο νησί.

Το οικόπεδο 15 στρεμμάτων παραχώρησε το Πανεπιστήμιο και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στις Βούτες, ενώ η μελέτη έχει ανατεθεί από τον ΟΣΚ και είναι σε εξέλιξη μετά από διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε.

Η μελέτη όπως έγινε γνωστό προβλέπει την κατασκευή βιοκλιματικού κτιρίου πολλαπλών δραστηριοτήτων και θα περιλαμβάνει νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο- λύκειο.

Επίσης οι χώροι του κτιρίου, όπως αναφέρθηκε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο και άλλους φορείς για συνέδρια, σεμινάρια και θα είναι ένα από τα 14 ειδικού τύπου σχολεία που σήμερα υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News