default-image

«Βροχή» συλλήψεων σε Ηράκλειο και Χανιά

Κρήτη
«Βροχή» συλλήψεων σε Ηράκλειο και Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βροχή» οι συλλήψεις σε Ηράκλειο και Χανιά, καθώς την Πέμπτη συνελήφθησαν 4 άνδρες και 2 γυναίκες για πλαστογραφία πιστοποιητικών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ενώ 50χρονος στα Χανιά συνελήφθη για κατοχή παράνομου καπνού.

Συγκεκριμένα, έξι αλλοδαποί, εκ των οποίων 4 άνδρες και 2 γυναίκες, συνελήφθησαν, καθότι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για Γαλλία, Ελβετία και Βέλγιο, από τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου.

Αναλυτικά, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ιράκ (40χρονος και 40χρονη οι οποίοι συνόδευαν τα τρία ανήλικα τέκνο τους), 17χρονος υπήκοος Γουινέας, 39χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, 20χρονη υπήκοος Συρίας και 24χρονος υπήκοος Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Βουλγαρίας και Βελγίου, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα για Γαλλία, Ελβετία και Βέλγιο, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Επιπλέον, συνελήφθη, σε περιοχή του Δήμου Χανίων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου, 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ο έλεγχος του 50χρονου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης παράνομου καπνού, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 κιλό καπνός, που δεν έφερε την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News