Κρήτη

Με τα ''κοινωφελή προγράμματα'' δεν στελεχώνεται η υγεία

Στους δρόμους σήμερα οι εργαζόμενοι στο σύνολο των δομών υγείας της χώρας.

Καραβάνι υγείας πέρασε από όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας. Επικεφαλής δύο άμαξες και ένα ανοιχτό αγροτικό που φέρει τον τίτλο «κάμπριο ΕΚΑΒ Πολάκη».

Στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο η συγκέντρωση των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ.

«Η κυβέρνηση διαλύει το ΕΣΥ» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους.


«Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε στα Νοσοκομεία», πρόσθεσε, με αφορμή τις εξαγγελίες για 4.000 θέσεις στο ΕΣΥ και φορείς του υπουργείου Υγείας.

''Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μας λείπουν 700 εργαζόμενοι. Με συμβάσεις της κοινωφελούς εργασίας δεν στελεχώνονται τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ. Οι υπάλληλοι δεν μπορούν να πληρώνονται από ιδία έσοδα των νοσοκομείων που εισπράττονται από πολίτες'', λέει ο Δημήτρης Βρύσαλης στο Ράδιο 9,84, για τη σημερινή εικόνα της υγείας, την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση της.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήλον της έριδος εννέα νέοι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο

Μόλις την Τρίτη οι δηλώσεις του Γιώργου Χονδροζουμάκη επίσης στο Ράδιο 9,84 ότι από τους 420 νοσηλευτές που θα έπρεπε να διαθέτει η δύναμη του Βενιζελείου, διαθέτει μόνο τους 280, ενώ οι νέοι 9 που προσελήφθησαν αποτελούν ''Μήλον της Έριδος'' καθώς τους διεκδικούν όλες οι κλινικές για την ενίσχυση τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια