Κρήτη

Από την Κωνσταντινούπολη έως το Ηράκλειο για καλό σκοπό

Μια γιορτή εθελοντισμού, με χορό και Street Basket και με όνομα «Wheeling2help», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 5:00 το απόγευμα, στα Χανιά.

Ο Έλπις και η Δώρα επιστρέφουν, με σκοπό να μοιράσουν αγάπη και χαμόγελα και να ξυπνήσουν εθελοντικές συνειδήσεις, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε παιδιά με αναπηρία.

Πρωτοπορώντας, πριν από έναν χρόνο, ο Έλπις και η Δώρα ξεκίνησαν να ποδηλατούν από το Λονδίνο με τελικό προορισμό την Αθήνα, επιτυγχάνοντας ένα μεγάλο στόχο: Τη συγκέντρωση πάνω από 15.000 ευρώ για τα παιδιά του Συλλόγου «Φλόγα».

Αυτή τη φορά, αφετηρία τους είναι η Κωνσταντινούπολη και τελικός προορισμός το Ηράκλειο. Φετινός στόχος είναι η συλλογή του ποσού των 19.000 ευρώ, ώστε να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια για άτομα με ειδικές ικανότητες.

Η εκκίνηση της διαδρομής έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής, την ημέρα που ξεκίνησε η Παραολυμπιάδα, καλύπτοντας 1.700 χιλιόμετρα και περνώντας από 20 ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ξάνθη, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Λαμία, η Αθήνα, το Γύθειο και άλλες, με τερματισμό το Ηράκλειο στις 9 Οκτωβρίου.

Η άφιξη των ποδηλατών στα Χανιά θα γίνει την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου, στις 5:00 το απόγευμα, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων εκδήλωση με χορό, Street Basket και πολλά άλλα δρώμενα, με στόχο όλοι μαζί να γίνουν μία φωνή και μία ομάδα.

Μπορούν όλοι να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή, συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ώστε να μπορέσουν να εξασφαλιστούν και άλλα αναπηρικά αμαξίδια για τους ανθρώπους, που τα έχουν ανάγκη.

Σχόλια