Κρήτη

Συνάντηση Αρναουτάκη με Κορεάτες δημοσιογράφους

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφτηκαν δέκα δημοσιογράφοι από τη Νότια Κορέα, με σκοπό την προβολή του νησιού στη χώρα τους. Οι δημοσιογράφοι, σε συνέντευξη που πήραν από τον κ. Αρναουτάκη, ενημερώθηκαν για την Κρήτη, την ιστορία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα.

Οι 10 Κορεάτες δημοσιογράφοι, προσκεκλημένοι του Υπουργείου Τουρισμού, κατά την παραμονή τους στη Περιφέρεια πήραν συνέντευξη από τον Περιφερειάρχη, κάνοντας ερωτήσεις σχετικά με την οικονομία της Κρήτης, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα με τα πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα, την Κρητική Διατροφή, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την παραδοσιακή φιλοξενία των Κρητικών.

Ο  κ. Αρναουτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι η ανάπτυξη και οικονομία της Κρήτης στηρίζεται στον πρωτογενή της τομέα, στον τουρισμό ο οποίος προσφέρεται στην Κρήτη όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ βασικό πυλώνα ανάπτυξης στο τομέα της τεχνογνωσίας αποτελούν τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού μας.

Για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Κρήτης, απαντήσεις έδωσε στους Κορεάτες δημοσιογράφους ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης.

Οι Κορεάτες δημοσιογράφοι εκπροσωπούν κορυφαία ΜΜΕ, εφημερίδες και περιοδικά της περιοχής Busan που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα.

Σχόλια