default-image

"Ως εδώ και μη παρέκει" με τις καταλήψεις

Κρήτη
"Ως εδώ και μη παρέκει" με τις καταλήψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως εδώ και μη παρέκει! Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον χορό των καταλήψεων που ξεκίνησε μετά από μόλις 2 εβδομάδες μαθημάτων, εξέφρασε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης.

Μπορεί να έπαυσαν τις καταλήψεις στην ενδοχώρα του νομού, ωστόσο στην πόλη και τα προάστια του Ρεθύμνου, σήμερα τελούσαν υπό κατάληψη 9 σχολικές μονάδες.

Στο κέντρο οι μαθητές ζητούν φύλαξη από εξωσχολικούς που παλαιότερα είχαν προκαλέσει επεισόδια, στην περιφέρεια ζητούν καλύτερη συγκοινωνία, ενώ κοινό τόπο αποτελούν τα αιτήματα κάλυψης κενών και βελτίωσης των υποδομών. Ο Ανδρέας Ταξάκης μάλιστα σημείωσε τα ονόματα των καταληψιών, ώστε σε περίπτωση ζημιών να βρεθούν οι ενδεχόμενοι υπαίτιοι.

Ο αντιδήμαρχος παιδείας, Γιώργος Γεωργαλής που φέρει την ευθύνη των κτιριακών υποδομών, τόνισε ότι ο δήμος έχει προσφέρει τα μέγιστα με τις νέες σχολικές μονάδες και κάλεσε τους μαθητές να σέβονται τη δημόσια περιουσία, δίνοντας χαρακτηριστικό παράδειγμα σχολείου με καινούριες τουαλέτες προ διετίας, οι οποίες είναι σήμερα κατεστραμμένες και αποτελούν αίτημα της κατάληψης..

Ως μείζον θέμα τίθεται η πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών που υστερούν σε ποσοστό 20%, όπως και η αναζήτηση λύσεων στη φύλαξη των σχολικών μονάδων λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Κατειλημμένα παραμένουν τα μεγάλα λύκεια της πόλης: 1ο, 2ο, 3ο και πειραματικό λύκειο, ενώ έληξε η κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ, στο Αρσάνειο Γυμνάσιο - Λύκειο και στο 2ο και 3ο γυμνάσιο.

Τα αιτήματα:

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News