default-image

Χρυσοπηγή: Τα "πνιγμένα" φρεάτια θα φέρουν πλημμύρα (photos)

Κρήτη
Χρυσοπηγή: Τα "πνιγμένα" φρεάτια θα φέρουν πλημμύρα (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον φόβο της πλημμύρας λόγω των μισοτελειωμένων έργων ζουν κάτοικοι στη Χρυσοπηγή που αντικρίζουν τα γεμάτα με χαλίκια φρεάτια, καλώντας τους αρμόδιους να σκύψουν άμεσα στο πρόβλημα ενόψει της αλλαγής στο σκηνικό του καιρού.

Γεμάτα με χαλίκια φρεάτια λόγω των έργων

Προχωρούν σε ενα ξέσπασμα οργής για τα μισοτελειωμένα έργα κάτω από τη γέφυρα των Πατελλών, με τους ίδιους να καρδιοχτυπούν στην εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Να σηκωθούν οι αρμόδιοι από τις καρέκλες

Κάνουν λόγο για αδιαφορία της δημοτικής αρχής και καλούν τους αρμόδιους να σηκωθούν από τις καρέκλες και να επισκεφθούν το επίμαχο σημείο, για τη δρομολόγηση λύσεων.

Όπως τονίζουν, τα χαλίκια έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος των φρεατίων, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται στη περιοχή.

Ο εργολάβος πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες

Ο Γιάννης Αναστασάκης δεν θέλησε να προβεί σε σχετικές δηλώσεις, ωστόσο σημείωσε ότι ο εργολάβος έχει πληρωθεί και ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες.

Από τη πλευρά μας ενημερώσαμε και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Νίκο Φακουρέλη σε σχέση με τα χαλίκια που έχουν καταλήξει σε φρεάτια ώστε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.

Πάντως ο κ. Φακουρέλης μας ενημέρωσε ότι η ΔΕΥΑΗ έχει καθαρίσει το 90% των φρεατίων στη πόλη και στα χωριά ενώ την επόμενη βδομάδα θα καθαρίσουν τα τελευταία 800 περίπου φρεάτια στη καρδιά της πόλης του Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News