Κρήτη

Χανιά: Αύξηση - ρεκόρ στις εξαγωγές τοπικών προϊόντων

Αύξηση - ρεκόρ στις εξαγωγές τοπικών προϊόντων στο εξωτερικό, σημειώθηκε την τελευταία πενταετία στα Χανιά, σύμφωνα με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητηρίο Χανίων.

Συγκεκριμένα, αύξηση κατά 250%, με τον ετήσιο τζίρο να υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζουν την τελευταία πενταετία οι εξαγωγές τοπικών προϊόντων. Με τα αποτελέσματα να μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερα, εάν  επιτευχθούν συνέργειες.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Γιάννης Μαργαρώνης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τα Χανιά, με αντιπροσώπους από δέκα επιχειρήσεις εισαγωγής τροφίμων, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι «B2B», όπως αποκαλούνται οι συναντήσεις, πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, σε συνεργασία του Επιμελητηρίου με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

«Η δράση μας αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει το Επιμελητήριο για αύξηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του τόπου μας», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι «Η πιστοποίηση και η ποιότητα των προϊόντων αποτελούν το "διαβατήριο" για να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια