Κρήτη

Στον "αέρα" η κολύμβηση στα δημοτικά λόγω μεταφοράς (video)

Αντιδράσεις και έντονος προβληματισμός καθώς ο επίμαχος σχεδιασμός για την κολύμβηση φαίνεται να "μπάζει" στο κόστος μετακίνησης μαθητών.

Μια ανάσα πριν ξεκινήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα κολύμβησης για τα παιδιά της τρίτης τάξης δημοτικών σχολείων, Περιφέρεια Κρήτης, Εκπαιδευτικοί και γονείς δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση και με την αγωνία να εντείνεται γύρω από το κόστος μετακίνησης των παιδιών από το σχολείο στο κολυμβητήριο.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Το αρμόδιο υπουργείο ρίχνει το μπαλάκι στις Περιφέρειες οι οποίες είναι αρμόδιες για τις μετακινήσεις των μαθητών, χωρίς ωστόσο ούτε να τις ενημερώνει για το επίμαχο πρόγραμμα, ούτε και τον τρόπο εξασφάλισης των απαιτούμενων κονδυλίων για τα επίμαχα δρομολογία.

Το μεγάλο αγκάθι όπως τονίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι η εξασφάλιση των πόρων, ζήτημα που δεν έχει επιλυθεί ακόμα.

Για πρόσθετες αρμοδιότητες στη μετακίνηση των παιδιών χωρίς να απαντηθεί το ερώτημα από πού θα εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι κάνει λόγο η Περιφέρεια Κρήτης και με τους γονείς μαθητών να ξεκαθαρίζουν ότι εφόσον δεν βρεθεί λύση, δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στη τσέπη για την μετακίνηση των παιδιών τους στο κολυμβητήριο.

Πέρα από το οικονομικό κόστος της μετακίνησης, γονείς προβληματίζονται και στο ζήτημα της συνοδείας αλλά και ασφάλειας των παιδιών τους, με τη σχετική δράση να αφορά 82 δημοτικά σχολεία σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου.

Για προχειρότητα κατηγορεί το υπουργείο ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος κάνει λόγο για σχέδια επί χάρτου.

Σε βαθιά νερά και οι γονείς των μαθητών οι οποίοι στέλνουν τελεσίγραφο ότι δεν πρόκειται να βάλουν το χέρι στη τσέπη εφόσον δεν βρεθεί λύση στο κόστος της μετακίνησης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια