default-image

Ξυλοκόπησαν με ρόπαλα νεαρό στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Ξυλοκόπησαν με ρόπαλα νεαρό στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε λέει να καταλαγιάσει το κλίμα έντασης που επικρατεί στο Ρέθυμνο από την ημέρα που ξέσπασαν τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη κι έτσι με κάθε ευκαιρία σημειώνονται βιαιοπραγίες σε σημεία που συγκεντρώνονται ομάδες που ανήκουν σε χώρους ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων.

Την περασμένη νύχτα γύρω στη μία, μια ομάδα που αποτελούνταν από 10 με 15 άτομα τα οποία φορούσαν κράνη, επιτέθηκαν με τα ρόπαλα που κρατούσαν σε νεαρούς που βρίσκονταν στην πλατεία της Μητρόπολης στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Αμέσως μεταφέρθηκε  με πολλές εκδορές και μώλωπες στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, όπου και νοσηλεύεται ένας 23χρονος νεαρός ο οποίος δέχθηκε το μεγαλύτερο μένος από την επίθεση της ομάδας ατόμων με τα κράνη και τα ρόπαλα χθες τη νύχτα στην πλατεία της Μητρόπολης, ενώ τραύματα, όχι σοβαρά, φέρει ακόμη ένα άτομο.

Η ομάδα που επιτέθηκε στους νεαρούς, αρχικά απομόνωσε τα 2 άτομα που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και αφού τα ξυλοκόπησαν, έπειτα διέφυγαν από την οδό Αρκαδίου προς την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ φέρεται να επιτέθηκαν σε ακόμη ένα άτομο κατά τη διαφυγή τους.

Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση μετά και τις καταγγελίες που δέχθηκε, χωρίς να έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση, ενώ τον αιμόφυρτο νεαρό βοήθησαν αμέσως περαστικοί και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Προς το παρών, φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ο ένας δράστης. Και κατά το παρελθόν έχει ζητηθεί επανειλημμένα η συνδρομή της αστυνομίας στην πλατεία της Μητρόπολης, λόγω φασαρίας, βανδαλισμών και μη τήρησης συνθηκών υγιεινής, όμως αυτές τις μέρες στο Ρέθυμνο έχουν καταφθάσει ακροαριστερά και ακροδεξιά στοιχεία και η κατάσταση έχει αρχίσει να βγαίνει πλέον εκτός ελέγχου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News