default-image

Γέμισε το Ηράκλειο με μίνι χωματερές δίπλα σε κάδους

Κρήτη
Γέμισε το Ηράκλειο με μίνι χωματερές δίπλα σε κάδους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μάχη για ένα καθαρό Ηράκλειο αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την δημοτική αρχή που μαζί με τους πολίτες σήμερα έβαλε γάντια , πήρε σκούπα και φαράσι και κινήθηκε σε κομβικά σημεία με στόχο την απαλλαγή μια και καλή των άσχημων εικόνων που πρωταγωνιστούν στην πόλη και κοινός παρονομαστής των οποίων είναι τα απορρίμματα.

Όμως, δεν φτάνει μόνο η θέληση από τη Λότζια για να αποκτήσει το Ηράκλειο ένα καθαρό πρόσωπο που φαίνεται να έχει χάσει εδώ και καιρό.

Πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να διακατέχονται από την στοιχειώδη νοοτροπία αλλά και γνώση ότι χώροι που έχουν στηθεί κάδοι απορριμμάτων, δεν μετατρέπονται  τους σε εστίες μολύνσεως και σκουπιδαριού.

Όπως για παράδειγμα στην οδό Πετρακογιώργη του Μασταμπά. Σε ένα γνωστό και πολυσύχναστο δρόμο, τον οποίο διασχίζουν εκατοντάδες οχήματα αλλά και πεζοί όλων των ηλικιών και μικρά παιδιά αφού σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται δημοτικά νηπιαγωγείο και παιδικοί σταθμοί.

Οι εικόνες που μας έστειλε αναγνώστης του neakriti.gr ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Εικόνες με το παρατημένο στρώμα, τα ξεραμένα κλαδιά και φύλλα, τα σπασμένα ξύλα, τις πεταμένες σακούλες, δίπλα ακριβώς από τον κάδο και μάλιστα ακριβώς έξω από ένα σπίτι που πιθανότατα κατοικείται, αφενός προκαλουν το κοινό αίσθημα, αφετέρου παραπέμπουν  σε μία ανάλογη που είχε προ ήμερών δημοσιεύσει το neakriti.gr επί της λεωφόρου Μίνωος.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Βέβαια τότε η αρμόδια αντιδημαρχία έσπευσε και απομάκρυνε τα αντικείμενα που είχαν αφεθεί στο σημείο. Όμως για ποιο λόγο να γίνεται αυτό και να μην είμαστε λίγο περισσότερο προσεκτικοί με τα σκουπίδια και την εναπόθεση τους στους κάδους.

"Γιατί αφού κάνουμε την κίνηση να τα πετάξουμε τουλάχιστον ,αυτό να γίνεται με σωστό τρόπο;Θα μπορούσε αυτό το σκηνικό να υπήρχε και μέσα στα σπίτια μας," διερωτάται με απορία ο αναγνώστης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News