Κρήτη

Τράβηξε όλα τα βλέμματα η «Βραδιά του Ερευνητή»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Βραδιά του Ερευνητή 2016» όπου πλήθος κόσμου, τόσο μικροί όσο και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα επιτεύγματα της έρευνας, στους δύο ερευνητικούς φορείς της Κρήτης, το ΕΛΚΕΘΕ και το ΙΤΕ. Η «Βραδιά του Ερευνητή πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και παρουσία του Σταύρου Αρναουτάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση στο ΙΤΕ, συνομίλησε και συνεχάρη τους ερευνητές για τα επιστημονικά τους επιτεύγματα, αλλά και τους μαθητές  του Πειραματικού Λυκείου και Γυμνασίου Ηρακλείου που συμμετείχαν με εντυπωσιακά τεχνολογικά εκθέματα και βραβευμένες επιστημονικές εργασίες.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης περιηγήθηκε στα περίπτερα των εργαστηρίων των επιστημόνων του Ιδρύματος και επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει με κάθε τρόπο τα Ερευνητικά και Επιστημονικά Ιδρύματα της Κρήτης, που αναδεικνύουν το νησί «πρωταγωνιστή» στην καινοτόμα τεχνολογία.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση με την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020 «STEP», για την «Κοινωνική και Πολιτική Ένταξη των Νέων στα Περιβαλλοντικά Ζητήματα». Εκατοντάδες μαθητές επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους για τα περιβαλλοντικά θέματα του νησιού και να γνωρίσουν από κοντά μια αξιόλογη καινοτομική προσπάθεια διαβούλευσης, με στόχο  την αφύπνιση της ενεργής τους συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων, ως αυριανοί πολίτες της κοινωνίας. Για την επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών, η Περιφέρεια Κρήτης προσέφερε πέντε tablet για την διάθεση των οποίων διενεργήθηκε δημόσια κλήρωση.

Η εκδήλωση στο ΙΤΕ, ολοκληρώθηκε με μουσική βραδιά, με το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, Κώστα Στεφανίδη. Στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποδέχτηκαν και συνομίλησαν με τους πολίτες η Ελένη Χατζηγιάννη, Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού - Συντονίστρια και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας του «STEP» Ρούλα Παπαδοπούλου, Νίκος Βασιλείου, Άρης Γκούσκος, Νίκος Βότσογλου και Ειρήνη Βασιλάκη.

Σχόλια