default-image

Από σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας

Κρήτη
Από σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ENISA σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία, το Ευρωπαϊκό Κέντρο κυβερνοεγκλημάτων της Europol, διοργανώνει τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας (ECSM), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο σε ολόκληρη την Ευρώπη και ξεκινάει σήμερα.

Ο Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας (ECSM) αποτελεί μια ετήσια εκστρατεία, που λαμβάνει χώρα κάθε Οκτώβριο και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις απειλές κατά της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, την προώθηση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου καθώς επίσης, παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες ασφάλειας, μέσω της εκπαίδευσης και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Πάνω από 300 δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων, επιμορφωτικών δράσεων, συμβουλών και ιντερνετικών κουίζ, θα διεξαχθούν σε 28 χώρες. Ο φετινός ECSM στοχεύει στην ασφάλεια των διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών, καθώς και στη γενική ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Παράλληλά, ο ECSM προσκαλεί τα κορυφαία ταλέντα του κυβερνοχώρου από ολόκληρη την Ευρώπη να συνεργαστούν και να διαγωνιστούν σε τομείς όπως η ασφάλεια στο διαδίκτυο, στα κινητά τηλέφωνα και σε άλλους τομείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News