default-image

Ελεύθερος ο 22χρονος για τα 4800 δενδρύλλια στο Αντισκάρι

Κρήτη
Ελεύθερος ο 22χρονος για τα 4800 δενδρύλλια στο Αντισκάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο νεαρός Κρητικός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τα περισσότερα από 4800 δενδρύλλια κάνναβης που εντοπίστηκαν πριν από μερικές ημέρες σε θερμοκήπιο, στο Αντισκάρι της Μεσσαράς.

Ο ηλικίας 22 ετών άνδρας, ο οποίος φέρεται να νοίκιαζε το επίμαχο θερμοκήπιο από τον 39χρονο ιδιοκτήτη του, απολογήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου, ο οποίος αποφάσισε ότι ο νεαρός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Δικαστήριο.

Στον 22χρονο, ωστόσο, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι: Ειδικότερα, για να αφεθεί ελεύθερος, πρέπει να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ. Επίσης του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ πρέπει και να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του νεαρού, Στέλιο Ταραζά, ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι το ενοικιαστήριο που είχε συναφθεί ήταν εικονικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Ταραζά, ο νεαρός θα έπαιρνε κάποια χρήματα απλά για να εμφανίζεται το όνομά του στα χαρτιά, χωρίς να έχει την οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή με το θερμοκήπιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές την περασμένη Δευτέρα. Επίσης, σημειώνεται, ότι ο 39χρονος ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου, μετά την απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη δίκη. 

Τέλος, οι Αρχές συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό του αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται ως ο ένοπλος φρουρός του θερμοκηπίου και ο οποίος πρόλαβε να εξαφανιστεί πριν οι αστυνομικοί φτάσουν στο χώρο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News