Κρήτη

Έσφαξαν τα σπάνια Κρι Κρι και το... διατυμπάνισαν! (photos)

Το σύμβολο της άγριας ζωής της Κρήτης, το σπάνιο αγριοκάτσικο Κρι Κρι έβαλαν στόχο κυνηγοί οι οποίοι μάλιστα το διαφήμισαν και στο facebook!

Το σύμβολο της άγριας ζωής της Κρήτης, το σπάνιο αγριοκάτσικο Κρι Κρι θανάτωσαν κυνηγοί οι οποίοι μάλιστα το διαφήμισαν και στο facebook!

Οι φωτογραφίες κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου και έχουν σηκώσει θύελλα σχολίων και αντιδράσεων, αναφορικά με τους ανθρώπους που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, της δημοσίευσης.

Το Κρι Κρι που σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελεί κάτοικο της Κρήτης τα τελευταία 8.000 χρόνια είναι ζωντανό στοιχείο από την εποχή της πρώτης εξημέρωσης της κατσίκας, ενώ πλέον μπορεί να βρεθεί στις απόκρημνες πλαγιές στο φαράγγι της Σαμαριάς και σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται πως πρόκειται για ζώα τα οποία βρίσκονταν στη νήσο Δία (Ντία) και τα οποία ήταν ημίαιμα. Μάλιστα δόθηκε άδεια αρκετό καιρό πριν για να θανατωθούν. Όμως αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την αποτρόπαιη εικόνα που δημοσιεύεται σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Παρά το ότι η θανάτωσή τους έγινε με νόμιμο τρόπο (τουλάχιστον αυτό αναφέρεται), έγινε άμεσα καταγγελία και στις Αρχές για την δίωξη των κυνηγών από το ΕΚΠΑΖ και την Ζωόφιλη Δράση, εκ μέρους της οποίας δημοσιεύθηκε το εξής κείμενο στο facebook:

"KAΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΓΑΠΑΩ, ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟΤΕΡΟ ΖΩΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ, ΤΟ ΚΡΙΚΡΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ, ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ, ΕΣΦΑΞΑΝ, ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ FACEBOOK.

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΖ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ".

Το neakriti.gr, επικοινώνησε με τον επικεφαλής του ΕΚΠΑΖ κ. Ιώαννη Πουλόπουλο και με τους ανθρώπους του Κέντρου στην Κρήτη αλλά με την κα Μαραβελάκη που έκανε την δημοσίευση στην Ζωόφιλη Δράση στο facebook και οι τρεις ήταν κατηγορηματικοί. Η δημόσια "περιφορά" των ζώων που θανατώθηκαν με νόμιμο ή μη νόμιμο τρόπο, αποτελεί παράνομη πράξη γι αυτό και προχώρησαν στην καταγγελία.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια