Κρήτη

Συνεργασία προς όφελος των τοπικών κοινωνικών

Η λογική της συνεργασίας προς όφελος πρωτίστως των τοπικών κοινωνιών, υπερίσχυσε κατά τη συνάντηση που είχαν οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας κ.κ. Αντώνης Ζερβός, Θεοδόσης Καλαντζάκης και Θεόδωρος Πατεράκης, στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου, με αφορμή συζήτηση για τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης με στόχο την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση κονδυλίων από το πρόγραμμα.

Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ), το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Κρήτη 2014-2020».

«Ήδη από τις προδιαγραφές που έχουν ανακοινωθεί για τη διαχείριση των συγκεκριμένων προγραμμάτων, διαφαίνεται ότι η συνεργασία μεταξύ των τριών δήμων αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση, στη λογική των προαποφασιζόμενων ποσοστόσεων των ποσών που επιμερίζονται με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Επιπλέον οι προτάσεις των «Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων», που έρχονται συμπληρωματικά με τις προτάσεις του Ιnterreg ή του leader- που ενδεχομένως έχουν κατατεθεί σε προηγούμενο χρόνο - αναμένεται να δώσουν μια αναπτυξιακή ώθηση στους δήμους, σύμφωνα με το δήμαρχο  κ. Αντ. Ζερβό ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι τρεις στους τέσσερις δήμους του νομού (το Οροπέδιο Λασιθίου, συνεργάζεται με την Χερσόνησο), επέλεξαν το δρόμο της διαδημοτικής συνεργασίας προσδοκώντας στην ενίσχυση της συνολικής πρότασης, καθώς και στην δυνατότητα έγκρισης της.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία ακόμα συνάντηση των τριών δημαρχών, που ως στόχο θα έχει την επιλογή προτεινόμενων έργων και δράσεων  προκειμένου να συγκροτηθεί η συνολική πρόταση που θα υποβληθεί μετά την προκήρυξη του προγράμματος από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σχόλια