default-image

Παιδιά… «βιβλιοφάγοι» στα Χανιά

Κρήτη
Παιδιά… «βιβλιοφάγοι» στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία, καθώς και με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που πραγματοποιήθηκε στη δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων.

Στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, με θέμα: «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», που υλοποιήθηκε από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, στη δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων, στους χώρους της παιδικής βιβλιοθήκης Σούδας και της δημοτικής βιβλιοθήκης Σταλού, έλαβαν μέρος 1.172 παιδιά.

Στις ενενήντα ημέρες που διήρκεσε η εκστρατεία, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 51 διαφορετικές δράσεις, στις οποίες οι 40 εθελοντές - εμψυχωτές του προγράμματος, συνέβαλαν στο να στεφθούν όλες με επιτυχία και τα παιδιά να περάσουν ένα δημιουργικό καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγινε δανεισμός 1.316 βιβλίων, τα οποία οδήγησαν τους μικρούς συμμετέχοντες σε απίστευτα ταξίδια εξερεύνησης, δημιουργικότητας, χαράς, ανακάλυψης και γνώσης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα σκακιού, αποκαλύπτοντας πολλά μυστικά και ενεργοποιώντας τη σκέψη 25 παιδιών, μέσα στις 30 ώρες διδασκαλίας.

Με αφορμή την λήξη του προγράμματος, η αρμόδια αντιδήμαρχος, Βαρβάρα Περράκη, με γραπτή δήλωσή της, ευχαρίστησε την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», καθώς και τους γονείς τα παιδιά και τους εθελοντές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, για τη συνεργασία και την υποστήριξη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News