default-image

Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά στο Ηράκλειο

Κρήτη
Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική δράση για τα παιδιά, με τίτλο «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική για παιδιά», πραγματοποιείται από την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από  από τη Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, από τις 8:30 το πρωί έως τις 4:30 το μεσημέρι και θα δίνει τη δυνατότητα να εξετάζονται 40 περίπου παιδιά ημερησίως.

Για την εφαρμογή της δράσης ο  Εθελοντικός Οργανισμός «Το χαμόγελο του Παιδιού», διαθέτει το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», όπου τα παιδιά θα μπορέσουν να υποβληθούν σε μία επίσκεψη σε προληπτικό παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό, ορθοπεδικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο, από εθελοντές ιατρούς και  νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά τα οποία συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικού/γονείς/κηδεμόνες ή για τα οποία οι γονείς/ κηδεμόνες τους έχουν υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης.

Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Το πρόγραμμα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός «Το χαμόγελο του Παιδιού» με τα παραπάνω Υπουργεία και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με στόχο πάντα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να το δηλώσουν στα τηλέφωνα: 2813409203 και 2813409423,  προκειμένου να προγραμματιστούν οι επισκέψεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News