default-image

Στους δρόμους και πάλι οι συνταξιούχοι

Κρήτη
Στους δρόμους και πάλι οι συνταξιούχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κύβος ερρίφθη. Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ όλου του νησιού, εξοργισμένοι από την πολιτική λιτότητας, κατεβαίνουν για άλλη μια φορά στους δρόμους οργανώνοντας παγκρήτια συγκέντρωση στις 6 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο.

Με σύνθημα «συναδέλφισσες-συνάδελφοι, ξεσηκωθείτε - οργανωθείτε - αγωνιστείτε», στην ανακοίνωσή της η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων "Η Αγία Παρασκευή", εκφράζοντας τους λόγους για τους οποίους οι συνταξιούχοι της Κρήτης, ταυτόχρονα με τους συνταξιούχους όλης της χώρας, πραγματοποιούν αυτή τη διαμαρτυρία, αναφέρει:

«Γιατί μας αφαιρούν τις συντάξεις μας, την υγεία, τις κοινωνικές παροχές, μας φορτώνουν με νέα φορολογικά βάρη και μας ρίχνουν στον Καιάδα; Να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, να ανατρέψουμε τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές.

Μας τσακίζουν κάθε μέρα χωρίς σταματημό, χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό. Τις κύριες και επικουρικές συντάξεις τις έκαναν προνοιακά βοηθήματα. Το ΕΚΑΣ και το μέρισμα τα έστειλαν στα αζήτητα.

Τα δισεκατομμύρια που "κούρεψαν" και άρπαξαν από τα ταμεία μας, για λογαριασμό των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων για την αιματοβαμμένη τους ανάπτυξη, είναι δικά μας χρήματα. Μην τρέφουμε αυταπάτες ότι με τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη θα μας επιστραφεί ό,τι μας έχει αφαιρεθεί».

Τονίζουν μάλιστα ότι θα διεκδικήσουν στο ακέραιο ό,τι τους έχει αφαιρεθεί.

Μη μπορώντας άλλο να αντέξουν τις μειώσεις των συντάξεών τους και τους φόρους στην υγεία, οι συνταξιούχοι απαιτούν: Την παροχή δημόσιας και δωρεάν υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και επαρκή στελέχωση των δημόσιων υποδομών και επαρκή χρηματοδότηση και απόδοση των κρατήσεων για την υγεία στον ΕΟΠΥΥ.

Καλούν λοιπόν όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην παγκρήτια συγκέντρωση που διοργανώνεται στις 6 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο και ώρα 11:30 το πρωί (παρόμοιες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα), ενώ, όπως ενημερώνουν, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 8:30 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται στο τηλέφωνο 28210/44.054 κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 9-11 το πρωί.

Σημειώνουν λοιπόν ότι δεν πρέπει να λείψει κανείς, καθότι «οργανωμένοι στα σωματεία μας, πιο δυνατοί στους αγώνες». Οι συνταξιούχοι δίνουν παράλληλα ραντεβού στη σύσκεψη, που οργανώνει το σωματείο τους τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα την ενημέρωση και προετοιμασία τους για την παγκρήτια συγκέντρωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News