Κρήτη

Προχωρεί η υλοποίηση skate park στον Άγιο Νικόλαο

Με γρήγορους ρυθμούς και τη συνδρομή της ομάδας πρωτοβουλίας των skaters, προχωρά η διαδικασία για την υλοποίηση πίστας skate/bmx στην περιοχή του Ξηροκάμπου στον Άγιο Νικόλαο.

Ήδη όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου κ. Γιάννης Τσιχλής, προχώρησε στην αποτύπωση δύο κοινόχρηστων χώρων, ενώ με τη συνδομή του αρχιτέκτονα κ. Στρ. Διακάκη, αναμένεται να συνταχθεί άμεσα η τεχνική μελέτη.

Μάλιστα όπως είπε, αναλήφθηκε η δέσμευση, έως τα τέλη Οκτώβριου, με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα θα μπορεί ο Δήμος να γνωρίζει εάν και το κατά πόσο είναι δυνατό σε συνδυασμό με τους κοινόχρηστους χώρους που γειτνιάζουν με τη συγκεκριμένη έκταση του Δήμου, μπορεί να διαμορφωθεί επιπλέον μια παιδική χαρά ή ένα γήπεδο 5Χ5, ώστε να υπάρξει μια συνολική παρέμβαση και ένας χώρος ικανός να φιλοξενήσει δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού.

Εξάλλου με δεδομένη την λειτουργία του παιδικού σταθμού στην περιοχή, αλλά και την χωροθέτηση της γέφυρας του Ξηροποτάμου, η περιοχή αναμένεται να αποκτήσει περισσότερη κίνηση, ενώ με την ολοκλήρωση της υποδομής που απαιτείται το «skate park», ανμένεται να αποτελέσει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους νέους που αθλούνται καθημερινά, δίνοντας την δυνατότητα τόσο στους ίδιους όσο και σε άλλους φορείς να διοργανώσουν επιδείξεις ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι κ.κ. Μάριος Αρχαύλης και Παναγιώτης Γιακουμάκης.

Σχόλια