default-image

Μνημόνιο συνεργασίας για τη στήριξη κακοποιημένων παιδιών

Κρήτη
Μνημόνιο συνεργασίας για τη στήριξη κακοποιημένων παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά προς όφελος της επιστήμης, αλλά και των παιδιών που υποφέρουν, ήρθαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης με το "Χαμόγελο του Παιδιού" με τις δύο πλευρές να υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας.

Στις προθέσεις της κοινωνικής δομής είναι και η λειτουργία νέων γραφείων στο Ρέθυμνο, όπου υπάρχει ανάγκη στήριξης κακοποιημένων παιδιών και εφήβων, ενώ απουσιάζει δομή ψυχοκοινωνικής στήριξης ανηλίκων.

Τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, που είναι ιδίως προς όφελος των ασυνόδευτων παιδιών, όπως είναι αρκετά από τα προσφυγόπουλα,  χαιρέτησε ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, εξέφρασε την πρόθεση της δομής να αποκτήσει γραφεία και στο Ρέθυμνο για να στεγάσει ένα σύνολο ειδικών επιστημόνων που θα στηρίζουν τα παιδιά με τις υπηρεσίες τους, ζητώντας τη βοήθεια του Πανεπιστημίου.

Εξέλιξη πολύ σημαντική δεδομένου ότι το Ρέθυμνο δε διαθέτει δομή ψυχοκοινωνικής στήριξης ανηλίκων, παρά το βεβαρυμένο ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και εφήβων.

Ο Τάσος Ματσόπουλος από την πλευρά του, ως επίκουρος καθηγητής σχολικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχοντας ιδρύσει σχετικό εργαστήριο, θεωρεί ότι και το "Χαμόγελο του Παιδιού" θα επωφεληθεί από την ερευνητική εμπειρία του Πανεπιστημίου, αλλά και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης από τη συμμετοχή τους στο πεδίο δράσης της κοινωνικής αυτής δομής.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News