default-image

Μια... νυχτερινή γιορτή επιστήμης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Κρήτη
Μια... νυχτερινή γιορτή επιστήμης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μεγάλη γιορτή επιστήμης διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο της επιστήμης μέσα από πολλά επιστημονικά δρώμενα στη «Βραδιά Ερευνητή 2016».

Η «Βραδιά Ερευνητή» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Οι εκδηλώσεις στο Ηράκλειο:

Από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα πλούσια σε δράσεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους που θα ενημερώνουν το κοινό για την έρευνα που πραγματοποιείται στο κέντρο. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους χώρους του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Να σημειωθεί ότι καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος στο Ενυδρείο Κρήτης με διαθέσιμο προσωπικό για ενημέρωση και πληροφορίες.

Την ίδια ημέρα, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, στο ΙΤΕ θα παρουσιαστούν δράσεις από τα Ινστιτούτα Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Πληροφορική και Υπολογιστικών Μαθηματικών, καθώς και από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. Στην εκδήλωση, για πρώτη φορά φέτος, θα συμμετέχουν μαθητές από  το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, με εντυπωσιακά τεχνολογικά εκθέματα και βραβευμένες επιστημονικές εργασίες. Η εκδήλωση θα κλείσει με ζωντανή μουσική από τους Alan Dalon.  

Η εκδήλωση στο Ρέθυμνο:

Στις 7 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση με τίτλο:  «Ηχογραφήσεις "αιχμαλώτων" Ελλήνων στρατιωτών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου - Goerlitz, Γερμανία», στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Με τη στήριξη και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News