Κρήτη

Δράσεις προληπτικής ιατρικής από το Το Χαμόγελο του Παιδιού

Η διασφάλιση της υγείας των παιδιών μέσα από την πρόληψη είναι ο βασικός στόχος μιας ακόμα δράσης που υλοποιεί από σήμερα στην Κρήτη, ο οργανισμός «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Η διασφάλιση της υγείας των παιδιών μέσα από την πρόληψη είναι ο βασικός στόχος μιας ακόμα δράσης που υλοποιεί από σήμερα στην Κρήτη, ο οργανισμός «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Στο νησί βρίσκεται ήδη το κινητό πολυιατρείο του Οργανισμού «Ιπποκράτης», που διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές ιατρούς (παιδίατρο, οφθαλμίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο, καθώς και νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό.

Ο « Ιπποκράτης» εξετάζει παιδιά με τη συμμετοχή κατά την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στα Χανιά πρώτο του σταθμό στην Κρήτη, να είναι πολύ μεγάλη.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης -παρουσίασης των δράσεων του Οργανισμού σε φορείς της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο της ΑΝΕΚ «Κύδων», ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, θα καταβληθεί προσπάθεια, όπου κριθεί αναγκαίο, εκτός τν μεγάλων πόλεων, μικρότερες μονάδες να επισκεφθούν και ενδοχώρα.

Η κινητή μονάδα ««Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στα Χανιά από σήμερα έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το χρονικό διάστημα 3-7 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο, από τις 10-14 Οκτωβρίου το Ηράκλειο, από τις 17-21 του μήνα τον Άγιο Νικόλαο για να ολοκληρώσει την περιοδεία του στο νησί στην Ιεράπετρα, όπου θα βρίσκεται από τις 24-29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον κ Γιαννόπουλο η συγκεκριμένη δράση προληπτικής ιατρικής στηρίζεται από τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης, τους ιατρικούς συλλόγους και τα νοσοκομεία του νησιού, από τον Ερυθρό Σταυρό, από εθελοντικές ομάδες και την Τροχαία.

«Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από πρόληψη ανεξάρτητα από οικονομική θέση. Ερχόμαστε να δούμε όλα τα παιδιά», δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού.

Παράλληλα τόνισε ότι, «το Χαμόγελο του Παιδιού ενώνει τις δυνάμεις του με όλους τους φορείς, ώστε από κοινού να προσφέρουν όσο περισσότερες υπηρεσίες μπορούν».

Η Οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε πραγματοποιήσει και το 2013 δράσεις προληπτικής ιατρικής για παιδιά στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε 20 Δήμους και συνολικά εξετάστηκαν 4800 παιδιά.

Παράλληλα, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα δόθηκε σημαντική βοήθεια μέσω άλλων δομών, όπως το Κέντρο Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης, που λειτουργεί με πρώτο σταθμό τα Χανιά, ενώ άμεσα ολοκληρώνονται οι υποδομές για να ξεκινήσει η λειτουργία ανάλογου κέντρου και στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των δράσεων για την Κρήτη παρουσιάστηκαν και στοιχεία για τη δραστηριότητα του οργανισμού σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με αυτά, την περίοδο 2011-2015 υπήρξε αύξηση 312,5% του αριθμού υποστηριζόμενων παιδιών και των οικογενειών τους, ενώ το 2015 και το πρώτο εξάμηνο του 2016 «Το χαμόγελο του παιδιού» υποστήριξε 147.901 παιδιά και τις οικογένειες τους ενώ παράλληλα παρείχε 28.326 εξειδικευμένες υπηρεσίες σε παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες.

Την οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλωσόρισε στην Κρήτη ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία στηρίζει τον οργανισμό, καθώς όπως είπε, «η ΑΝΕΚ είναι μια επιχειρηματική δύναμη με κοινωνική ευαισθησία».

Σχόλια