default-image

Άνοιξε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Αλικαρνασσό

Κρήτη
Άνοιξε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Αλικαρνασσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε και πάλι σήμερα τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια τελετής, παρουσία του δημάρχου της πόλης, Βασίλη Λαμπρινού, φορέων αλλά και μαθητών των σχολείων της περιοχής.

Σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το Πάρκο στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων: «Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτούργησε επί της ουσίας μόλις δύο χρόνια, από το 2008 - επί δημαρχίας Βαγγέλη Σισσαμάκη - έως το 2010 και έκτοτε, μετά τον «Καλλικράτη» εγκαταλείφθηκε στην τύχη του» είπε ο κ. Λαμπρινός.

Όπως ανέφερε, η δημοτική αρχή το βρήκε σε άθλια κατάσταση, κλειστό, εγκαταλελειμμένο και δίχως εξοπλισμό.

Ακόμη σημείωσε: «Θέσαμε στόχο, από την πρώτη στιγμή, την επαναλειτουργία του και δώσαμε εντολή στην ΔΗΚΕΗ και τον πρόεδρο της Γιώργο Τσαγκαράκη να αναλάβει τις απαραίτητες εργασίες. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε σήμερα. Το Πάρκο παραδίδεται και πάλι στους πολίτες του Ηρακλείου με στόχο να παίξει τον εκπαιδευτικό ρόλο για τον οποίο προορίζεται».

Τέλος μίλησε για την καλή συνεργασία της επιτροπής φορέων που συστάθηκε για να συντονίσει τις δράσεις του, αλλά και των εκπαιδευτικών, υπογραμμίζοντας ότι το πάρκο μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά ώστε τα παιδιά όπως και οι μεγαλύτεροι να αποκτήσουν καλύτερη οδική συμπεριφορά.

«Ο απώτερος στόχος είναι ασφαλώς να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα που τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για το Ηράκλειο» ανέφερε ο δήμαρχος και ευχαρίστησε όσους δούλεψαν για να τεθεί και πάλι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε λειτουργία, ενώ υπογράμμισε «ότι στο βαθμό που εξαρτάται από την παρούσα δημοτική αρχή, δεν πρόκειται να κλείσει ξανά»!

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, ο οποίος αναφέρθηκε σε όσους συνέδραμαν στην ανακατασκευή του Πάρκου, αλλά και τα μέλη της άτυπης συντονιστικής επιτροπής που θα φροντίσουν, όπως ανέφερε, ώστε να λειτουργεί εύρυθμα και χρηστικά.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι και στελέχη του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και των τοπικών φορέων.

Μετά την τελετή οι μαθητές από τα σχολεία της Νέας Αλικαρνασσού είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Πάρκο και να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προσφέρει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News