Κρήτη

Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας στο γραφείο του Αρναουτάκη

Ζητήματα προσφύγων, ναρκωτικών, αλλά και ενίσχυσης του προσωπικού συζητήθηκαν στην συνάντηση της αντιπροσωπείας της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.ΕΝ.Α.Α.) με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο.

Παράλληλα, θέματα αστυνομικής φύσεως που άπτονται της αρμοδιότητάς της Περιφέρειας, στο πλαίσιο βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας προς του πολίτες της Κρήτης βρέθηκαν στο προσκήνιο, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά με το 27ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, επισημαίνοντας ότι αποτελεί για την ένωσή ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενήσει τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στη Κρήτη, δεδομένου του γεγονότος ότι η διεξαγωγή του Πανελληνίου Συνεδρίου των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. συμβαίνει για πρώτη φορά στην Κρήτη.

Αφού αναπτύχθηκε λεπτομερώς το πλήρες πρόγραμμα ο κ. Αρναουτάκης προσκλήθηκε από την ομοσπονδία να τιμήσει με την παρουσία του τις εργασίες του Συνεδρίου. Από την πλευρά του ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης μετά χαράς θα παραβρεθεί στις εργασίες ενώ παράλληλα θα σταθεί αρωγός για την πραγματοποίηση του συνεδρίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.    

Ακολούθως συζητήθηκε το θέμα της επικείμενης Αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης περιγράφοντας την εικόνα των τεσσάρων Αστυνομικών Διευθύνσεων του νησιού μετά την εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Η αναγκαιότητα για άμεση ενίσχυσή των Διευθύνσεων με προσωπικό έγινε σαφής στις συζητήσεις, αφενός διότι με βάση το προτεινόμενο σχέδιο δεν παρατηρούνται ουσιώδεις αλλαγές στις δομές των υπηρεσιών, και αφετέρου διότι και οι τέσσερις Διευθύνσεις της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις σχετικά με την αστυνομική δύναμη που διαθέτουν σε συνάρτηση με τον πληθυσμό κάθε νομού, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνέχεια της συνάντησης η Π.ΕΝ.Α.Α. ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις των συνεδριάσεων της ΠΕΔ Κρήτης σχετικά με την υποδοχή προσφύγων στην Κρήτη, ενώ τέλος ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε να μεταφερθούν τα συγχαρητήριά του σε όσους αστυνομικούς συμμετείχαν στις τελευταίες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. για τη καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Σχόλια