Κρήτη

Δίνουν το όνομα του Σήφη Αναστασάκη σε δρόμο

Προς τιμήν του Σμηναγού (Ι), Σήφη Αναστασάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του εξαιτίας σύγκρουσης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, θα πραγματοποιηθεί ονοματοδοσία προσφάτως διανοιχθέντος οδού στην Αμμουδάρα.

Με ομόφωνες αποφάσεις τους η Δημοτική Κοινότητα Γαζίου και το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου αποφάσισαν να δοθεί το όνομα του ήρωα Σμηναγού (Ι) Σήφη Αναστασάκη, στον πρόσφατα διανοιχθέντα δρόμο που ενώνει την κεντρική λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου με την Δυτική Περιμετρική. Η τελετή ονοματοδοσίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 το πρωί, στη συμβολή της οδού με την λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, στην Αμμουδάρα.

Ποιος ήταν ο Σήφης Αναστασάκης

Ο Σήφης Αναστασάκης, γιος του Στέφανου και της Μαρίας, γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1975 στην Αθήνα και έζησε στο Ηράκλειο και στη Γέργερη. Το 1993 αποφοίτησε από το Καπετανάκειο σχολείο και σε ηλικία 18 ετών εισήχθη από τους πρώτους στη Σχολή Ικάρων, όπου αποφοίτησε ως Αρχηγός της Σχολής.

Τον Οκτώβριο του 1997 τοποθετήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, για προκεχωρημένη εκπαίδευση στα αεροσκάφη Τ-2, ενώ τον Φεβρουάριο 1999 στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης των Α-7 στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης επάνδρωσε την 340 Μοίρα Βομβαρδισμού μέχρι τον Ιούλιο 2001, οπότε μετατέθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, για εκπαίδευση στα αεροσκάφη F-16. Από τον Οκτώβριο 2002 μέχρι τον Οκτώβριο 2003 υπηρέτησε στην 347 Μοίρα και στη συνέχεια επανήλθε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην 340 Μοίρα, με την έλευση των νέων αεροσκαφών F-16  Block 52 plus, όπου και υπηρετούσε μέχρι την ημέρα του ατυχήματος.

Μετά από την επιτυχή του εκπαίδευση στα Α7 και έπειτα στα F-16, διακρίθηκε τόσο για την εργατικότητά του, όσο και για την αρτιότητα του χαρακτήρα του, επελέγη δε από την υπηρεσία του και ως εκπαιδευτής καθώς η μεταδοτικότητα ήταν άλλο ένα χάρισμα που τον χαρακτήριζε.

Εκπροσωπούσε πάντα επάξια τη χώρα, λαμβάνοντας μέρος σε πάρα πολλές αποστολές, εντός κι εκτός Ελλάδας.

Στις 26 Αυγούστου του 2010, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, συγκρούστηκε στον αέρα με ένα μονοθέσιο F-16C που συμμετείχε στην άσκηση, στο οποίο επέβαινε ο Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας. Μετά τη σύγκρουση, ο Σμηναγός (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε στη  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με πολύ βαριά τραύματα και μετά από μια ηρωική, αλλά άνιση μάχη με το θάνατο, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Σήφης Αναστασάκης ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Σχόλια