Κρήτη

Επιστολή στον Τσίπρα για τα πνευματικά δικαιώματα

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανόλης Αλιφιεράκης, εκφράζοντάς του την έντονη αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου που προκαλούν οι αιφνιδιαστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει ότι «ενώ προηγήθηκε, σε κλίμα συνεργασίας, εθνικός διάλογος, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού για την τροποποίηση του Νόμου 2121/1993 και τη συλλογική διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων, το νομοσχέδιο στην τελική του μορφή ευνοεί σκανδαλωδώς την εταιρεία ΑΕΠΙ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο νομιμοποιεί την αυθαιρεσία, αφού δίνει στην εταιρεία το δικαίωμα επιβολής ποινών, αλλά και κυρώσεων και καταδυναστεύει τους χιλιάδες δημιουργούς και τους χρήστες, χωρίς να τους παρέχει τη δυνατότητα αντίδρασης απέναντι σε μία πανίσχυρη Α.Ε.

Στην ίδια επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Αλιφιεράκης διερωτάται: «Πώς είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί ένας νόμος που αγνοεί το διάλογο, τη συμφωνία, τη συνεννόηση, τη συνεργασία και την συναίνεση του συνόλου των 700.000 χρηστών, μέσω των εκπροσώπων τους με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων και των εκπροσώπων τους, που παράγουν πολιτισμό στη χώρα μας; Πώς μπορεί να ευνοείται μία οικογένεια, μία κερδοσκοπική Α.Ε;»

Ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει: «Λέμε δυναμικά και ενωμένοι ΟΧΙ στην σκανδαλώδη τροποποίηση που επιχειρείται να περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων, αγνοώντας το διάλογο και τη συναίνεση, συντρίβοντας έτσι το μέλλον του πολιτισμού της χώρας μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια